Egyelőre nincs hír traktorokról, elmarad az országos gazdatüntetés?

Már tegnap felröppentek hírek a kétes hátterű szervezőről, dr. Szabó Bálint, volt szocialista politikusról és önkormányzati képviselőről, szombat reggelre azonban úgy tűnik beigazolódtak a gyanúk – egyelőre nincs sehonnan hír arról, hogy gazdák tüntetnének a meghirdetett országos demonstráción, ami eredetileg reggel 6 órakor kezdődött volna.

A Facebook eseményben kérdezi több gazda is, hogy induljanak-e Budapest felé, van-e egyáltalán értelme elindulni, ugyanis a mai napra a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, dr. Szabó Bálin semmilyen forgatókönyvet nem tett közzé az esetleges résztvevők számára sem, sőt, egy reggel közzétett videójában arról beszélt, hogy csak akkor induljon mindenki a fővárosba, ha már hivatalosan is lemondták az esti tűzijátékot.

Persze kérdés, hogy ha a tűzijátékot lemondják, akkor mi értelme lenne a viharban a gazdáknak felsorakozniuk a Parlament alatt elhúzódó rakparton.

A rendőrség egyébként a korábbi napokban többször is közölte, hogy a hatályos KRESZ szabályok miatt nem lehet mezőgazdasági gépekkel tüntetni Budapest belvárosában, annak helyét a Dózsa György úton jelölték ki, amit a szervező nem fogadott el.

Tegnap este Jámbor András országgyűlési képviselő is hosszabb Facebook posztban fejtette ki, szerinte miért aggályos az augusztus 20-i gazdatüntetés. Többek között azt írta:
– Magyarországon körülbelül 150 ezer traktor van. Ennek jó része nem családi gazdálkodók, hanem nagybirtokosok, nagytőkések kezében van. Az 1800 traktor eljön Budapestre az arányosan körülbelül olyan mozgósítás, mintha több mint 100 ezer vidéki tüntető jönne el Budapestre tüntetni. Ez reális?
– Tényleg komolyanvehető az a Szabó Bálint, akinek elrablós cipőfűzővel kikötős sztorija, az anno MSZP-s vas megyei tagbelépési botránya, Botka László ellen elveszített perei, és jó Fideszes kapcsolatait egyáltalán nem feszegeti senki. A nemhogy a semmiből, hanem gyanús ügyekből érkező embert, fel kell kenni hiteles vezetőnek csak azért, mert Orbán ellen tüntet?

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Amint változás lesz, frissítjük cikkünket.