Kovács Zoltán: az operatív törzs déli ülésén dönt az esti tűzijátékról

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órai ülésén dönt az esti tűzijátékról – közölte Kovács Zoltán, a testület vezetője szombat reggel a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár bejegyzésében azt írta, hogy reggel 7 órakor megkezdte működését az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, amely figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

Kovács Zoltán emlékeztetett: pénteken úgy döntöttek, hogy a 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják, a 9 órára tervezett légi parádé azonban a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt – a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében – elmarad.

A 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs 12 órai ülését követően fog döntést hozni

– tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatják a közvéleményt, egyúttal arra kérnek mindenkit, hogy indulás előtt részletesen tájékozódjon az aktuális információkról a Szent István napi programsorozat applikációján, honlapján és a médián keresztül.

MTI