Elegük lett a gazdáknak, szombaton traktorral vonulnak be Budapestre

Augusztus 20-ra, nemzeti ünnepünkre szerveznek országosan gazdatüntetést, ahol többek között az autópályákon és főútvonalakon indulnak meg reggel 6 órától Budapest felé, ahol pedig a Duna partját tervezik lezárni a belvárosi rakparton 18 órától, azaz nem sokkal az esti tűzijáték kezdete előtt.

A magyar mezőgazdaság és vidék valamennyi szereplője jelen lesz azon a demonstráción, melyet a szombati napra szerveztek országosan, melyet akkor is meg fognak tartani, ha azt nem lehetne – ugyanis egy jó ideje a fővárosba nem lehet traktorral behajtani.

Céljuk, hogy az általános vidéki elégedetlenséget hallattassák a nemzeti ünnepen. A demonstrációt csak korlátozottan engedélyezte a BRFK, mint ahogyan eltervezték, azaz nem vonulhatnak fel Budapest belvárosában traktorokkal, csak sávlezárást tarthatnak külső kerületek forgalmasabb helyein személygépjárművekkel.

De hasonló visszautasítást észleltek a kormánnyal szemben. A szervező elmondása szerint már többször kellett a nyomozóhatóságokkal konzultálnia és ez így lesz a jövőben is, ráadásul több kormányközeli propagandalapban és megyei lapban megjelent róla lejárató anyag. Ennek célja a szervezéstől való visszakozás, valamint a szervező személyének elhiteltelenítése lehetett.

Mind a szervező Facebookon közétett videójában elmondta, felkészült minden támadásra, a történek ellenére nem lépnek vissza a demonstráció megtartásától, „ezzel csak olajat öntöttek a tűzre„.

A szervezők ragaszkodnak az eredetileg eltervezett demonstrációs formához, azaz bevonulnak traktorokkal a belvárosba.