Egymásnak esett Kész Zoltán és Márki-Zay Péter a kampánypénzek elköltése miatt

Nem nyugodnak a kedélyek az április 3-i választásokat követően. Péntek reggel Kész Zoltán közösségi oldalán tette közzé, hogy Márki-Zay Péter számoljon el a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányköltéseivel, vagy ha nem teszi, akkor lemond elnökségi tisztségéről. A posztra Márki-Zay Péter is reagált.

A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Kampányod egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadnak, mert nem tűrőd a lopást, mélyen egyetértettem.Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel.

– kezdi nyílt levelét Kész Zoltán a közösségi oldalán.

Kész hozzáteszi, számára az elszámolás számára két dolgot jelent. Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz.

A levélre nem sokkal később Márki-Zay Péter is reagált közösségi oldalán, ahol az alábbit tette közzé, amiben ezt fejtegette, hogy szerinte sokan félnek egy új, tisztességes párttól.

Naponta jelennek meg a lejárató cikkek – valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől. Tegnap ismeretlen pártemberekre hivatkozva az MMM által vezetett összellenzéki kampány adománygyűjtését és az állítólag fennmaradó adományok jogosultságát kérdőjelezték meg olyanok, akik velünk ellentétben eddig sem civil adományokból és egyáltalán nem átláthatóan gazdálkodtak.
Az MMM a kampány során mindig a saját nevében és saját felelősségére kért támogatásokat, azokkal átláthatóan el fog számolni, a maradványt – ha lesz – azonban jogi okból nem adhatja át egyetlen pártnak sem, hiába sugallják most ezt újságcikkben egyesek. – írja a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt.