Bencsik Gábor visszavágott a közmédia névtelen cikkére

„Természetesen semmi kedvem tételesen cáfolni azt a sok ostobaságot, amit leírtak, az egész nem ér annyit” – írta Facebookon a Magyar Krónika főmunkatársa, aki kedden a köztévé tarthatatlan politikai elfogultságát kritizálta.

„A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni” – írta korábban Facebook oldalán a kormánypárti újságíróktól szokatlan kritikát Bencsik Gábor.

Kifejtette, hogy bár örül a Fidesz újabb kétharmados győzelmének, de vesz egy nagy levegőt, és „kimondja azt, amit a jobboldalon is mindenki tud, a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”. Hozzátette, szerinte képtelenség, hogy „ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg”.

Bencsik bejegyzése után kapott pozitív és negatív reakciókat egyaránt, ami viszont kifejezetten izgalmas, hogy maga Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia is beszívecskézte a posztot. Nem sokkal később az egyik érintett fél, a hirado.hu is reagált a fideszes újságíró szavaira egy névtelen cikk formájában, amely a „Bencsiket is utolérte a baloldali hisztéria” címre hallgatott.

A közmédia cikkéből kiderül, hogy az MTVA-val ellentétben Bencsik Gábor az, aki hírből semi ismeri a kiegyensúlyozottságot, mert „álláspontja újságírói pályafutása alatt a saját érdekeinek megfelelően többször is változott”. Ezen kívül volt az írásban még egy kis sorosozás és kommunistázás.

Bencsik Gábor újabb Facebook-bejegyzésben állt bele a vitába. Azt írta, a hirado.hu ismeretlen szerzőjének cikke hazugságokkal, csúsztatásokkal van tele. Jelezte, nem ér annyit az egész, hogy tételesen cáfolja a sok ostobaságot. Ezután a Rákosi-korszakot és a parancsuralmi rendszert kifigurázó szatírából, A Tanú című filmből vett egy idézetet, miszerint „jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt… géppel írva”.

Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András kedden Bencsikhez hasonlóan szintén úgy vélte, ideje lenne változtatni a közmédia kiegyensúlyozottságán.