Ungár Péter: A jogállamisági mechanizmus nem fogja a NER-t helyettünk korlátozni

Az LMP politikusa szerint pártja törekszik arra, hogy őszintén és kritikusan vizsgálja az EU vezetését.

„Szerintem a választási eredmény tanulságainak levonásához az is hozzátartozik, hogy az EU vezetésének nem leszünk többet indokolatlanul hurráoptimista támogatói” – írta Facebook-posztjában Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

„Ne legyünk naivak, a jogállamisági mechanizmus bejelentésével nem véletlenül vártak a választások utánig.”  Ungár szerint az EU vezetése, különösen Németország kormánya rengeteg hosszútávú megállapodást kötött Orbán Viktorral. „A jogállamisági mechanizmus nem fogja a NER-t helyettünk korlátozni és nem lesz tőle jobb a magyar embereknek.”

Azt is hozzátette, az ellenzékből sokan sokszor kiállítottak farkast, hogy majd most megment minket Európa, de szerinte nem lesz ez így. – „A német nagytőke érdekérvényesítő képessége dönt ilyen kérdésekben. Nekik pedig Orbán Viktor jó partner” – írta bejegyzésében Ungár.

Az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen az országgyűlési választás után két nappal közölte, hogy megindul Magyarországgal szemben az uniós jogállamisági eljárás.