Márki-Zay Péter: Kelet helyett Nyugat!

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a Facebook oldalán közölt videót, ahol elmondta a kampány utolsó két hetének legfontosabb üzeneteit.

Márki-Zay Péter szerint a három legfontosabb üzenet, melyeket a kampányhajrában el szeretne juttatni az ország minden pontjára az a „Kelet helyett nyugat. Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást. Hozzuk haza a nekünk járó uniós pénzeket”. A politikus a Facebook oldalán szólalt meg, mert – ahogy fogalmazott – az emberek legtöbbször csak a propaganda által meghamisítva hallanak arról, hogy milyen sorsot szánnának az országnak.

Márki-Zay a videó elején felidézte, hogy „azt hazudták”, katonákat küldenének Ukrajnába. Ezzel szemben ők a „NATO és az Európai Unió hűséges tagjaként” a NATO álláspontját támogatják, a katonai szövetség pedig nem tervez ilyesmit. Hozzátette, Orbán Viktor „hazudozásai” miatt rémhírterjesztésért feljelentést tett az ügyészségen.

Kitért a rekordinfálció hatásaira is, mely szerinte már a háború előtt is hatalmasat ütött a magyar gazdaságon. Elmondta, hogy az orosz rubel után a magyar forint szenvedte el a legnagyobb veszteséget, többet veszített az értékéből mint a háború sújtotta Ukrajna fizetőeszköze. „Rábízná az infláció megfékezését arra, aki önző és szűklátókörű politikájával ezt előidézte?” – tette fel a kérdést.

Beszélt még az elvont uniós pénzekről is, melyeket az Európai Bizottság döntése miatt nem folyósítanak jelenleg Magyarország számára. Márki-Zay szerint ez a pénz fejenként másfélmillió forint a gazdaság talpra állítását szolgálná, és jár a magyaroknak, de csak „akkor jön, ha Orbán megy”.

„Korrupció helyett uniós pénzek, önkény helyett szabadság, háború helyett béke, a magyar Putyin helyett Európa” – ezekről fognak beszélni a választási kampány utolsó két hetében, összegezte Márki-Zay Péter.