Orbán Viktor szerint a háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés

Hétfő este a miniszterelnök Facebook oldalán tett közzé bejegyzést, amiben leírta, hogy több mint harminc éve űzi ezt a szakmát és ez a harmadik háború, amely a szomszédságunkban zajlik a kormányzása alatt zajlik. A baloldal pedig rossz.

Szerinte a kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudja, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen.

Mind írja, ilyenkor nem megengedhető, hogy a kampány szempontjai a nemzeti érdekek elé tolakodjanak. Akár egy rossz mondattal is bajt lehet okozni. Háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés.

Kiemelte, hogy az ellenzék fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni. Ez a kijelentés viszont nem teljesen igaz. Bár Márki-Zay Péter valóban mondott, hogy fegyvereket küldene, de csak abban az esetben, ha ezt a NATO tagjaként elvárnák tőlünk és amit ez esetben meg is kellene tenni.

A miniszterelnök szerint felelőtlen nyilatkozataikkal csak olajat öntenek a tűzre, ez pedig Magyarország érdekeivel ellentétes – ám ezen mondata után nem tért ki arra, hogy az Unió egységes fellépése ellenére miért kívánja továbbra is a Paks2 beruházást véghezvinni.