Nem vették el Völner végkielégítését, a Fidesz nem hagyta

Hétfőn tárgyalta az Országgyűlés igazságügyi bizottsága az MSZP-s Tóth Bertalan javaslatát, aminek az lett volna a célja, hogy a korrupcióval gyanúsított Völner Pál ne kaphasson végkielégítést, hacsak nem mentik fel a bíróságon.

A párt közleménye szerint a Fidesz leszavazta a módosító indítványt, amivel „nyilvánvalóvá tette, hogy továbbra is a korrupció oldalán áll, és egyetlen bűnözőt sem hagy az út szélén”.

„Az MSZP szerint Völner Pált nem lehet 4 millió forintos végkielégítéssel jutalmazni azért, mert lemondott az államtitkári posztjáról miután lebukott. A korrupcióval szemben zéró tolerancia elvét kell követni tettekben is, nem csak szavakban, ahogyan azt a Fidesz teszi.”

A Völner-ügy

A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

„Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár”

– olvasható a politikus decemberi közleményében