Véletlen? Ugyan olyan nevű jelöltek gyűjtenek ajánlást, mint ahogy az ellenzéki jelölteket is hívják

A kaposváriak totális összezavarása és a szavazatok megosztása lehet a cél egy Horváth Ákos nevű és egy másik Varga István nevű jelölt indításával. A fideszes boszorkánykonyha kifőzte a tuti receptet? – teszi fel a KPSVR.hu a kérdést.

A kaposvári portálnak több forrás is megerősítette, hogy egy Horváth Ákos és egy másik Varga István nevű jelöltnek is gyűjtenek ajánlásokat az áprilisi választásra. Természetesen a most indulni akaró Horváth Ákos nem egyezik meg azzal a Horváth Ákos Ervinnel, aki 2019-ben az ellenzék polgármester-jelöltje volt, és aki az ellenzéki előválasztáson az MMM-Jobbik-LMP-ÚK-ÚVNP támogatottja volt. A hirtelen előkerült Varga István sem egyezik meg Dr. Varga István – Fakír, az ellenzéki összefogás jelöltjének személyével. 

Egyértelmű, hogy ezzel az akcióval a kaposváriak és a környező települések polgárainak tudatos és aljas megtévesztésére készülnek. Vélhetően már hónapokkal korábban be volt készítve ez a két névrokon, hiszen Horváth Ákos Ervin és Dr. Varga István között dőlt el az ellenzéki előválasztás, így a fideszesek minden eshetőségre felkészültek. Úgy tűnik, a csehovi puska elve alapján, miszerint, ha az első felvonásban megjelenik egy puska, annak a darab végéig el kell sülnie, most elsütik mind a két névrokont.

A kpsvr.hu kereste az érintetteket is, hogy értesültek-e erről az akcióról és ha ez valóban így van, mit szólnak hozzá.

Dr. Varga István elmondta: Csak hallomásból értesült róla, hogy egy másik Varga Istvánnak is gyűjtenek ajánlásokat.

„Szeretném hinni, hogy ez az egész csak szóbeszéd.”

Hozzátette: etéren előnyös helyzetben van a Fidesz mi aligha találnánk vállalkozót arra, hogy ezzel a 12 éven át lejáratott Gelencsér Attila névvel találjunk indulót. Ha valóban indítják az egyik névrokonom, azzal beismerik, hogy nagyon nagy bajban vannak. Mindenesetre ez rámutat arra az aljas, gátlástalan tempóra, amit három ciklus óta kénytelenek vagyunk eltűrni Kaposváron is – mondta az összefogás jelöltje. 

Fölhívta a figyelmet arra: egy a nyáron készült podcast beszélgetésben már elmondta, figyelmeztették arra, hogy a Fidesz képes elindítani egy másik Varga Istvánt, és pontosan ezért használja a Dr. előtagot. Az említett rész az alábbi videóban megtekinthető. 

Horváth Ákos Ervin elmondta, egy ismerősétől hallott először a napokban arról, hogy Kaposfüreden gyűjtenek egy Horváth Ákos nevű illetőnek ajánlásokat. Először arra gondolt, hogy biztos csak viccel vele, de aztán több privát üzenetet is kapott ezzel kapcsolatban. „Hamisítanak, mint egy svájci órát” – mondta elsőre viccesen, majd hozzátette: „Ezt nagyon komolyan kell venni, hiszen ezzel a demokratikus választás megcsúfolása és a választók megtévesztése a céljuk. Ez megengedhetetlen!” Horváth hozzátette, beszélt Márki-Zay Péterrel és Jakab Péterrel is a helyzetről, akik más választókerületből még nem kaptak hasonló jelzést. „Úgy tűnik, Kaposvár és környéke nem csak a népességfogyásban és az alacsony bérekben az első, de az egy főre jutó hamis indulók számában is.” 

A két érintett már egyeztetett az ügyben egymással és közösen lépnek fel, ha a kamu jelöltek valóban összegyűjtik az induláshoz szükséges mennyiségű ajánlást és indulnak is a választáson. 

Az eset nem egyedi, például a 2018-as miskolci időközi önkormányzati választáson indítottak egy kamu Erdei Sándor jelöltet a Rokker Zsoltiként is ismert humorista igazi Erdei Sándor mellett. A cél itt is az ellenzéki szavazatok megosztása és a választók megtévesztése volt.

Forrás: kpsvr.hu