Hiába várják Navracsics Tibor válaszát az ajkai kórházzal kapcsolatosan

Takács Lajos, Badacsonytomaj önkormányzatának képviselője Facebook posztban kérdezte fel a kormánybiztos, mivel az elmúlt időszakban fény derült arra, hogy az ajkai Magyar Imre szolgáltatásai részben, vagy egészben elérhetetlenné válhatnak a lakosság számára, ha a kórház covid ellátásra tér át és ezért osztályokat kell bezárnia.

A képviselő azért is kéri Navracsics Tibor tájékoztatását, akit egyébként a Fidesz hivatalosan is bejelentett, hogy Veszprém megye 3. számú választókörzetében, azaz érintett kórház területén egyéni országgyűlési képviselő-jelöltként indít a 2022-es országgyűlési választáson, hogy az omikron vírusmutáció megjelenése miatt súlyosbodó járványhelyzetben számítani kell-e rá, hogy önálló fertőző épület hiányában – hiszen az infektológiai épület lakhatatlan – újra aktív fekvő beteg osztályokat zárjanak be Ajkán.

Korábban egyébként Tapolcán is előfordult hasonló eset, a Magyar Imre Kórházban a traumatológián, a neurológián, az ápolási és krónikus osztályon szünetelt az ellátás a koronavírus miatt.

A mai szokatlan időpontban megtartott kormányinfón elhangzottak szerint a kórházi kapacitás az omikron variánssal nem nő és amennyiben ez a tendencia nem változik, úgy vélhetően nem fognak további változásokat eszközölni. Gulyás Gergely azt is bejelentette, hogy az oltási igazolvány tekintetében sem tér el Magyarország az EU által meghozott szabályoktól, azaz aki két oltással rendelkezik, annak igazolványa 2022. május 1-ig lesz érvényes.