Nagy baj van: Navracsics Tibor szerint is felfüggeszthetik az EU-s támogatás

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden megerősítette, hogy az Európai Bizottság javasolni fogja a 7,5 milliárd euró, vagyis a 3000 milliárd forintnyi uniós támogatás felfüggesztését, miután nem sikerült megfelelni a korrupcióellenes elvárásoknak – írja a napi.hu.

A miniszter a Reutersnek beszélt arról, hogy a 2021-2027-es időszak hétéves uniós költségvetésének egy részét ideiglenesen elbukhatja az Orbán-kormány, de arra számítanak, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa december 12-én a magyar helyreállítási terv jóváhagyása mellett fog dönteni.

Ha decemberben sikerül aláírni a partnerségi megállapodást, és ha a Tanács elfogadja a helyreállítási tervet, akkor időben vagyunk… azonban a hangsúly most az EU-pénzek lehetséges felfüggesztésén van.

 – közölte a miniszter.

Arról, hogy a decemberi határidő utolsó pillanataiban lehet-e politikai kompromisszum Brüsszellel az uniós források befagyasztásának elkerüléséről, Navracsics a napir.hu szerint a következőt nyilatkozta: „optimista ember vagyok, sok mindent láttam már”.