A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában az ellenzékről, a baloldal támadásáról, vakcinálról, élelmiszerárak korlátozásáról, Brüsszelről és az árak növekedéséről és a családtámogatásokról is szót ejtett. Nagy Katalin ezúttal is elfelejtette, hogy ő egy újságíró, így egy témában sem kérdezett vissza.

Vad témákkal indítottak ezen a péntek reggelen is a Kossuth Rádióban, például szóba került az ellenzék és az, hogy miért támadják a kormány koronavírus elleni védekezését. Orbán Viktor szerint túl messze mentek el a támadásban, bár részletek ez alkalommal sem derültek ki, hogy mégis mit jelent az, hogy a nemzet ellen mennek, vagy hogy az oltás ellen kampányol a baloldal – ami jól cáfolhatóan nem igaz. A miniszterelnök kifejtette, hogy az Operatív Törzsben kemény munka folyik neves szakemberek által, akiket nem illene támadni kampányidőszakban is.

Az oltások mennyiségéről annyit elárult, hogy raktáron továbbra is megfelelő mennyiség van, még tartalékból is, azonban a készletek veszítenek a szavatossági idejükből, ezért ha azokat nem sikerül eloltani, a lejárat előtt elajándékozza az ország és nem semmisíti meg.

Az interjú itt éles fordulatot vett és Nagy Katalin a baloldal vakcinák elleni támadásáról kérdezett. A miniszterelnök ebben a kérdésben gondolatmenetet futtatott le, miszerint minket nem szabad zsarolhatóvá tenni ezért nem szabad csak a nyugati vakcinagyárakkal leszerződni, hanem onnan is kell beszerezni, amit a WHO is jóváhagy – bár itt a Szputnyik vakcináról nem esett szó, melyre a mai napig nincs semmilyen engedély a WHO által sem.

Az árkorlátozásról nyilatkozva Orbán Viktor elmondta, hogy világszinten is magas az infláció, amit meg kell fékezni, hogy minden visszakerüljön a normális kerékvágásba. Szerinte az energiaárak növekedése politikai nyomásra történ és Brüsszel ebben megbukott, szerinte ugyanis az Európai Unió klímapolitikája miatt emelkedtek meg az árak, hogy kevesebbet fogyasszanak az emberek. A klímavédelmet szerinte nem magas energiaárakkal kell kikényszeríteni, mert e miatt minden másnak terméknek és szolgáltatásnak is megemelkedik az ára.

Szerencsére Magyarország mindig is egy kis oázisként funkcionált a hanyatló nyugattal szemben, így a miniszterelnök büszkén elismételhette ezen a pénteken is, hogy a magyar rezsicsökkentés miatt itt továbbra sem emelkedik a gáz, víz és villany ára.

A gazdasáról elmondta, hogy a bérek növekedése sosem elég, de a minimálbér sokkal magasabb, mint a baloldali kormányzás idején. Szerinte számtalan segítséget nyújtanak a magyar családoknak, de ezek között biztos nem szerepel a rekordmagas áfa, vagy a munkabérek után fizetendő magas adók és járulékok.

Inkább levágom a kezem, de ilyet nem írok egy programban, hogy idegen férfiakkal pótoljuk a magyar gyermekeket” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a családtámogatással sok gyermek fog tudni születni – bár ezt a KSH adatai szintén megcáfolják.

A miniszterelnök a kemény kérdések sortüzében még éppen el tudta mondani, hogy minden olyan jól megy, hogy a nyugdíjasok a 13, havi nyugdíjukat is visszakapják. A félórás, Orbán Viktor is megizzasztó interjú itt nézhető vissza: