Valakik kíváncsiak, mások hallani sem akarnak az Orbán VS Márki-Zay vitáról – utca embere videó

A szembesétáló járókelőket ma arról kérdeztük, hogy szorgalmaznák-e, hogy legyen vita Orbán viktor és Márki-Zay Péter között.


Folyamatosan megy a latolgatás, hogy lesz-e vita Orbán Viktor miniszterelnök és az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter között.Sokan nyilvános vitát követelnek, amit élőben szeretnének látni főműsoridőben a televízióban. A nyilvános viták ugyanis sok szempontból nagyon fontosak.


Eleve nehéz találni olyan televízió csatornát, ahol nem ferdítenek, sem a kormány, sem az ellenzék oldaláról. Az internettel ugyanez a helyzet. A Facebook köztudottan buborékokat képez és gyakran elzárja az utat az ellenkező világ/politikai nézetek elől. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet megtalálni, csupán több „kutató munkát” igényel. Az ember pedig, mint az köztudott, gyakran az egyszerűbb megoldást választja. Ha pedig mindig csak a saját buborékunkban görgetünk, nagy a veszélye annak, hogy valamelyik irányba túlságosan kisiklunk. Ezért is nagyon fontos sokszor felhívni a figyelmet arra, hogy ne csak egy irányból tájékozódjunk, hanem az ellenkező oldal híreit is elolvassuk.


Többek közt az említett helyzet miatt is tart az ország ott ahol… Családok, barátságok mennek tönkre ellenkező politikai nézetek miatt, és ezt le kell szögezni, hogy EZ ÍGY NINCS RENDBEN. Beszélgessünk, kommunikáljunk, vitatkozzunk úgy, hogy közben meghallgatjuk a másikat.


Hazánkban legutoljára 2006-ban, azaz 16 éve került sor utoljára nyilvános miniszterelnök-jelölti vitára, amely többmilliós nézettségnek is örvendett, valószínűleg ez most sem lenne másképp.


Fontos lenne tehát, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és a jelenlegi miniszterelnök élő adásban ütköztessék érveiket az ország jövőjéről. Orbán Viktor jogosan fél az ismételt vereségtől(bár azért neki volt már 3 ilyen vitája), de az is jó kérdés, hogy egy ilyen vita után hány embertől kell majd Márki-Zay Péternek bocsánatot kérnie. Az viszont biztos, bárhogy alakulna a vita ezt vágatlanul élő adásban egy országnak kellene látnia.

Természetesen erről is van egy petíció, amit itt tudsz aláírni.


A videóban megfigyelhető, hogy a vélhetőleg Fidesz szavazók nagyon elzárkóznak a nyilvános vita gondolatától. Nem tartják Orbán Viktort és Márki-Zay Pétert egy súlycsoportnak. Valaki szerint Orbán kiváló miniszerelnök, Márki-Zay Péter pedig őrült.
A vélhetőleg ellenzékiek, vagy Fidesz ellenesek pedig nem nagyon kommentelték, ők csak kíváncsiak és szívesen látnák ezeket az érvütköztetéseket.


Zárásként azért fontos megemlíteni, ha nincs mitől félni, és olyan csúcs szuper minden, mint ahogy azt ma korábban is megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnöknek az ég világon semmi félnivalója nincsen, sőt, megugraná saját magát is!

A témában készült videónkat itt tudod megnézni: