Újra Magyarországra látogat Orbán Viktor legnagyobb amerikai csodálója

Tucker Carlson, az amerikai republikánusok legkedveltebb televíziós személyisége jövő héten ismét hazánkba érkezik.

A legutóbbi látogatása alkalmával Orbán Viktorral is interjút készítő Fox News-os műsorvezető ezúttal a – kapaszkodjon meg mindenki – Magyarország vs. Soros: harc a civilizációért című január 27-én megjelenő dokumentumfilmjének apropóján jön Magyarországra.

A Tucker Carlson Tonight legutóbbi adásában Szijjártó Péter külügyminiszterrel együtt promózta a dokumentumfilmet.

Az interjúból kiderül, Tucker Carlson szerint Magyarországtól nagyon sokat lehet tanulni, továbbá Magyarország bizonyíték arra is, hogy “lehet úgy egy országot vezetni, hogy az az ott élők előnyére váljék.”

Tucker Carlson kérdésére, miszerint más országok miért nem tanulnak a magyar példából, Szijjártó elmondta, ő nem diplomata, ezért nem szükséges, hogy diplomatikusan fogalmazzon, majd elmesélte, amikor más EU-s országok tárgyalnak a határvédelemről és a migrációról, más külügyminiszterek SMS-ben bíztatják, hogy jól csinálja, így tovább, és hasonlók. Úgy folytatta, hogy amikor a vita végeztével rákérdez nemzetközi kollégáinál, hogy miért nem támogatják őt mégis, akkor elmondják neki, hogy az NGO-k, a koalíciós kormányok, a liberális média nyomása és így tovább. Szerencsére – tette hozzá Szijjártó – Magyarországon stabilitás van, így kimondhatják, amit gondolnak és annak megfelelően cselekedhetnek.

A teljes interjúban Carlson arra figyelmezteti Szijjártót, hogy a liberális elit nagyobb veszélyforrásként tekint Magyarországra, mint akár Kínára, ami sok mindent elárul, illetve meg is fognak próbálni beavatkozni a magyar választások kimenetelébe külföldről.

A dokumentumfilmből is láthatunk egy kisebb előzetest, melyben Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mutatja meg az ámuldozó Tucker Carlsonnak a magyar határkerítést.

A republikánus újságíró celebritás egyébként tavalyi látogatásakor a Mathias Corvinus Collegium fesztiválján is fellépett. 

Kiemelt kép: Tucker Carlson Facebook