Szabó Tímeának is tetszik a róla készült akt festmény, amin Kabul Rózsájaként szerepel

Már számtalan politikus és közéleti szereplő került drMáriás által a festővászonra. Legújabb alkotásában a Párbeszéd társelnökét, Szabó Tímeát festette meg a művész, amivel egyben a CIA-val való összemosását is igyekezett kifigurázni. A kép azt ábrázolja, ahogy a társelnök, ’Kabul Rózsája’ a Mókus utcai általános iskolából irányítja a tálibokat Matisse műtermében.

A művész részletesen is ismertette a kép elkészültének történetét, ami akkor kezdődött, amikor Sylvester Stallone belátta, hogy már túl öreg az afganisztáni háborúhoz, felkereste Szabó Tímeát a Mókus utcai általános iskolában, és felkérte, vegye át tőle ottani szabadságharcos-igazságosztó posztját. Tímea lelkesen elvállalta a szupersztártól a nehéz feladatot, így Stallone őt azonnal ki is képezte, s pár hónappal később már Kabulban találta magát hatalmas kihívások előtt.

drMáriás azt is elárulta, hogy miután Szabó Tímea hazatért Magyarországra, a szépségét kereső afganisztáni, pakisztáni és más környékbeli rajongói miatt indultak útnak tömegesen Európába, azaz a tapasztalt bevándorlási hullám a Párbeszéd vezetője miatt indult meg.

A legjobb! Köszönöm! <3 – így reagált maga Szabó Tíme az általa készített képre az erről szóló Facebook poszt alatt.

A művész aktuális Nonstop karnevál! című kiállítását egyébként a nagy érdeklődésre való tekintettel január 30-ig meghosszabbították a győri Ispitában, hol már Márki-Zay Péterről, de valamennyi aktívan politizáló politikusról is láthatunk alkotásokat.