Gyurcsány volt már a hatalom közelében, és állítása szerint most sincs messze

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke mai Facebook posztjában igencsak borzolja a kedélyeket az új kijelentésével.


Azt már tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc sok minden volt már a magyar politikai életben. Ebben azért volt munkája nyilvánvalóan a DK elnökének. Az utóbbi időben pedig a kormánymédiának köszönhetően egy darabig Karácsony Gergelynek hívták, mostanság meg Márki-Zay Péternek, de amikor a Völner-botrány kirobbant, azt is magára vállalta egyik Facebook posztjában. Voltak már influencerekre hajazó törekvései is, ma azonban a filozófusi szerepköröket vállalta magára.


A mai központi témája az emberi gyarlóságról szól és arról, hogy az ember valójában jónak születik-e.


A történelemre visszatekintve számos példát láttunk már arra, hogy a hatalom milyen módon tudja megrészegíteni az embert. Sőt nem is kell olyan régre visszatekinteni, a jelenlegi helyzet az Orbán-kormány vezetésével is épp magáért beszél. Ha pedig a Gyurcsány-kormány időszakára tekintünk vissza, ott is találni azért igencsak hatalomszomjas embereket. Többek közt Gyurcsány Ferencet is ebbe a kategóriába lehet sorolni.


A Demokratikus Koalíció elnöke azt állította ma a a közösségi médiában megjelent posztjában, hogy:


„Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze.”


A volt miniszterelnök írta, hogy látta és most is látja, hogy mivé válhat az ember, ha hatalom középpontjába kerül.


„De a hatalom hajlít. Van aki ellenáll, van aki nem, van aki eltörik. „


Ezt a Völner ügyben és az egész kormányra vonatkozóan állítja.


A filozófiai elmélkedésében arra a következtetésre jut, hogy erre nincs megoldás, csupán ellenszer és ezt a kormányváltásban látja.
Bevallja, hogy az ember gyarló és ez alól önmagát sem tartja kivételnek.