Ha számodra is elengedhetetlen a vízivás, akkor ez a te eseményed

17 olyan Fenntartható Fejlesztési Célt (SDG) fogadott el az ENSZ Közgyűlése 2015-ben, amik között a fenntartható és fejlődési kitűzések kerülnek előtérbe, mindezt 2030-ig szeretnék megvalósítani.


Az Ökopolisz Alapítvány január 11-én „Tiszta víz és alapvető köztisztaság- az ENSZ 6. fenntartható fejlődési célja” címmel konferenciát szervez.


Az eseményre minden jegy elkelt, VISZONT ha nem akarsz lemaradni róla csatlakozz be az élő közvetítésbe és kövesd online az eseményt, Facebookon és YouTube-on is egyaránt.


Az Agenda 2030 határozat mind a társadalmi, mind a környezeti problémák globalizálódó jellegét veszi figyelembe és nem csak a fejlődő, hanem a fejlett országok szempontjait is előtérbe helyezi.


Az ENSZ Közgyűlése 2015-ben fogadta el a fenntartható fejlődés 2030-ig megvalósítandó programját, mely 17 Fenntartható Fejlesztési Célt (SDG) tartalmaz, amihez további 169 alcélt társítottak. Ezeket 193 ország egyhangúlag elfogadta.


Ezek a törekvések emberek milliárdjainak nem mellesleg a bolygó számára is szebb és jobb jövőt kínálnak, illetve cselekvésre szólít mindenkit, hogy kezeljék az egyenlőtlenségeket és megbirkózzanak a klímaváltozással 2030-ig.


Az Ökopolisz Alapítvány a célrendszer magyarországi megvalósításának lehetőségeit vizsgáló sorozatot indított, melynek hatodik alkalmán a tiszta vízhez és az alapvető köztisztasághoz való hozzáférés hazai helyzetét vesszük górcső alá.

“Biztosítjuk a fenntartható vízgazdálkodást, a vízhez és az alapvető higiéniai ellátásokhoz való hozzáférést mindenki számára – Magyarországon”


A konferencia 10 órakor kezdődik és 16 óráig tart.


Az előadókról és a programról részletesebben a Facebook eseményen olvashattok.


Ne felejtsétek az eseményt élőben közvetítjük a Facebookon és a YouTube-on is egyaránt.