A fadózerolás bezzeg megy

Nemrég letaroltak egy parkot az Infoparkban.


Igaz magánterületről van szó, viszont ettől függetlenül ismét egyéni érdekeket helyeztek a zöld területek megóvása elé. 

Az LMP–Magyarország Zöld Pártja kifejezte véleményét és flasmob akcióval tiltakozott, amin részt vett Kanász-Nagy Máté az LMP társelnöke, Kreitler-Sas Máté Újbuda 4-es egyéni választókerületének önkormányzati képviselője, Bakos Bernadett kőbányai önkormányzati képviselő és Ferenczi István Kispest zöld önkormányzati képviselője is.


Az LMP molinóval és flashmob akcióval tiltakozott.

24 fát dózeroltak le, illetve a videóban látott zöldterületet tették tönkre, a helyére pedig murvával felszórt parkolót alakítottak ki, ahol az akció során csupán csak néhány kocsi parkolt. Amúgy a parkolótól nem messze szintén található más parkolási lehetőség. Az önkormányzat hét fa kivételével előírta, hogy a maradékot mindenképp pótolnia kell majd a beruházónak.


A zöldterület helyét felszórták murvával, és parkolót alakítottak ki a zöld terület helyén, ezért péntek délután az LMP Dél-Buda-i szervezetével tiltakozó akciót tartottak a helyszínen.


Az LMP szerint felháborító ami történt, mivel a klímaváltozás negatív hatásai különösen a sűrűn beépített városokat érintik. Törvényi garanciákra, és szemléletváltásra van szükség a zöldterületek védelmének érdekében.