Új nevet kap a belvárosi Bulinegyed

Elfogadta a VII. kerület képviselőtestülete az Erzsébetváros Kulturális Koncepciót, azaz a kerület hosszútávú kulturális stratégiáját. A 122 oldalas dokumentum hosszan foglalkozik a kerület kulturális lehetőségeivel, valamint új irányokat is megfogalmaz.

A tervezet három fő fejlesztési területet határoz meg. Ilyen a zsidó kultúra és a hagyományos mesterségek támogatása, illetve a kreatív ipari (képző-, és iparművészek, zeneművészek, színház-, és filmművészek, építészek, szépírók) pályakezdők diplomaszerzés utáni piacra kerülésének támogatása.

- Hirdetés -

A kulturális koncepcióból az is kiderül, hogy a várostörténetileg alátámasztható indokokkal a jelenlegi területi felosztás elnevezéseit (Belső-, Középső-, és Külső-Erzsébetváros) javasolt a következőkre megváltoztatni: Király-negyed, Erzsébet-negyed, István-negyed. Ezt azt is jelenti, hogy a köznyelvben „Bulinegyedként” ismert Belső-Erzsébetváros a Király-negyed nevet fogja viselni.

A koncepciótervet a képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg, így Erzsébetváros széles társadalmi párbeszédet kezdeményez ennek részleteit illetően – zárja posztját a Színes Erzsébetváros.

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket a közösségi médiában!

41,500RajongóLájk
940KövetőFollow
4,800FeliratkozóFeliratkozó

Iratkozz fel hírlevelünkre!

[mc4wp_form id="15179"]

Korábbi híreink