Figyelmezették a védőnőt / újragondolt avarkezelés / csalás a Momentumban?

Újra jelentkezünk a hétvégi összefoglalóval, ahol az ország több médiaportálról válogatjuk össze a legérdekesebb cikkeket. A teljes írásokat a címekre kattintva olvashatják el.

Ugytudjuk.hu: Figyelmeztetésben részesítették a védőnőt, aki beengedte a gyermekrajz festőket a Kőszegi Egészségházba

Még augusztusban számolt be arról az Ugytudjuk.hu, hogy önkéntesek festették ki a kőszegi Egészségház gyermekorvosi rendelőjének falait. A vidám színek el is nyerték a többség tetszését, ám nem mindenkiét. Kőszeg szigorú városvezetője, Básthy Béla (Fidesz-KDNP) ugyanis arról számolt be, hogy szerinte a festők illetéktelenül tartózkodtak az Egészségházban, emiatt előbb rendőrségi feljelentést fontolgatott, majd később belső vizsgálatot rendelt el. A lap megkérdezte, hogy hogyan zárult a vizsgálat. Kiderült: az intézmény vezetője figyelmezetében részesítette azt a védőnőt, aki beengedte a gyermekrajzok készítőit. 

Borsod24: Így “juthat el” három perc alatt Miskolcról Kassára | videó

Természetesen nem lehet eljutni három perc alatt Borsod megyeszékhelyéből a szlovák határon túl elhelyezkedő Kassára, hacsak nincs sugárhajtású repülőnk.

Viszont mi megtettük autóval az M30-as legújabb szakaszán, ami 45 percet vett igénybe. A – mondhatni még friss – autópályán tett utunkat fedélzeti kamera segítségével rögzítettük, majd az unalom elkerülése végett fel is gyorsítottuk.

Háromperces videóban megnézheti ön is az M30-ast Miskolctól egészen Kassáig.

kecsup.hu: Újragondolnák a kecskeméti civilek az avarkezelést – hol maradjon és honnan vigyük el?

A lehullott falevélre egyre többen nem, mint elszállítandó hulladékra tekintenek, hanem a körforgásban lévő élet egy alkotó elemére, amit a legközelebbi helyszínen szükséges visszajuttatni a talajba. A zöldfelületek csökkenése Kecskeméten is aggasztó probléma. 10 év alatt ugyanis több mint 20 százalékkal csökkent Kecskeméten a zöldfelületek nagysága.

Párkány utcában az avarral mulcsoztak / Fotó: 10 millió Fa – Kecskemét facebook

BaHír: Választási csalással vádolják Nemes Balázst

Névtelen levelet kapott a Bahír.hu, ahol választási csalással vádolták meg Nemes Balázst, a Momentum pécsi elnökét. A levél alaposan bemutatta a kialakult helyzetet, és azt is, ahogy a Momentum pécsi elnöke egyáltalán nem áll ki a meghurcolt Momentum-frakció mellett. 

Kiemelt kép: Párkány utcában az avarral mulcsoztak / Fotó: 10 millió Fa – Kecskemét facebook