A Magyar Hírlap beismerte, hogy hazudott Schmuck Erzsébetről

Korábbi írásukat frissítette a kormánypárti Magyar Hírlap, ami 2021. augusztusában azt állította Schmuck Erzsébetről, Pest megye 09-es választókörzetének jelöltjéről, hogy erőszakkal elvitték Nagykátáról az MSZP választókerületi tagnyilvántartását.

Fiktív történettel állt elő a Magyar Hírlap az előválasztást megelőzően, ami szerint az LMP társelnöke erőszakkal elvitte az MSZP adatbázisát. Nem csak a történet kitalált, de a politikus kampányfőnökét is tévesen nevezték meg, amit a mai napon korrigáltak a lapban.

Lapunk 2021. augusztus 13-i számában, „Erőszakkal vitték el az adatbázist” címmel megjelent cikkében valótlanul állítottuk, hogy Schmuck Erzsébet az MSZMP egykori járási bizottságából választotta kampányfőnökét; – ezzel szemben Vida Attila, Schmuck Erzsébet kampányfőnöke nem volt az MSZMP tagja; továbbá valótlanul állítottuk, hogy Schmuck Erzsébet és kampánycsapata 2021. augusztus 5-én magukhoz ragadták, elvitték Nagykátáról az MSZP választókerületi tagnyilvántartását.írja a Magyar Hírlap.