Festményen a győri polgármester, madárinfluenza, újraéledő lőszermárkanév

Újra jelentkezünk a hétvégi összefoglalóval, ahol az ország több médiaportálról válogatjuk össze a legérdekesebb cikkeket.

Ugytudjuk.hu: A győri polgármester és felesége is felkerült az egyik festményre, amit a győri városi könyvtárban állítottak ki

Dézsi Csaba András fideszes győri polgármestert és feleségét ábrázoló festményt állítottak ki az önkormányzati intézményként működő helyi Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében. Viszont miután az Ugytudjuk.hu cikkben foglalkozott a műalkotással, a kép a hivatalos megnyitóra lekerült a terem faláról

A kiállításon egyéb művek mellett a polgármester édesapjának felesége, Dr. Dézsiné D. Beöthy Hajnalka festményei is helyet kaptak. Dézsi Csaba Andrástól nem idegen önmaga művészeti alkotásban, kiadványban való szerepeltetése. Egyebek közt a Győr 750 – 1271-2021 című kötetben, mely a város különleges művészeti értékeire hívja fel a figyelmet, a kormánypárti városvezető is benne van. 

Emellett a polgármester papagájáról készült festmény, a polgármester mostohaanyjának festménye, a polgármesterről készült fotó és a polgármesterről rajzolt képregény is bekerült a fenti kötetbe. 

Fotó: Papp László Tamás

kecsup.hu: Madárinfluenza: a vadmadarak kérdését nem lehet figyelmen kívül hagyni, de nem ezek jelenléte a fő baj

Császártöltésen 38.000 pecsenyekacsa törzsállományt, Jászszentlászlón 620 egyedből álló hízólúd állományt kellett leölni. Bács-Kiskun megye két településén, ismét felütötte fejét a madárinfluenza. A vadmadarak kérdését nem lehet figyelmen kívül hagyni, de nem ezek jelenléte a fő baj. Korábban többen kellő tapasztalat és higiéniai fegyelem nélkül fogtak baromfitartásba a Homokhátságon, ez is oka a visszatérő tömeges fertőzéseknek.

KPSVR:  „A nénikédet akard átbaszni…!”

Így kommentálta Gelencsér Attila, fideszes országgyűlési képviselő üzemanyagárról készült videóját az egyik hozzászóló. A benzinkutak többségét magyar kisvállalkozók üzemeltetik, akik veszteségesen tudják adni a 480 forintos, hatósági áras üzemanyagot.

Egriugyek.hu: Újraéleszti a neves magyar lőszermárkanevet a siroki gyár

Az 1952 óta működő siroki lőszergyár 2009 óta a svájci kötődésű, több európai országban működő RUAG Ammotec kezében van. Elsősorban nemzetközi piacra gyártanak kis kaliberű kézifegyver-lőszereket, legnagyobb tételben az Európai Unió országaiba és az Egyesült Államokba exportálnak. A siroki lőszergyár jelenleg a magyar hadiipari exportvolumen körülbelül felét adja.