Megválasztotta a Momentum az új elnökét

Fotó: Mónus Márton/MTI

Vasárnap tartotta a Momentum Mozgalom a tisztújító közgyűlését, miután Fekete-Győr András az előválasztás első fordulója után lemondott a pártvezetői tisztségéről.

Fekete-Győr helyére, aki egyébként a párt listavezetője lesz a 2022-es országgyűlési képviselői választáson, három pályázó volt, Donáth Anna EP képviselő, Orosz Anna újbudai alpolgármester, valamint Hollai Gáborönkormányzati képviselő.

Donáth Anna lesz a Momentum történetének második pártelnöke – tudta meg az Azonnali a liberális párt pártelnöki szavazásának eredményére rálátó forrástól. A lap szerint az új elnök már a köszönő beszédét is elmondta.

A következő fél évben sok munka vár ránk, hiszen erős, az emberek érdekei mellett határozottan kiálló, és szerethető Momentum nélkül ugyanis nincs kormányváltás. Amire égető szükség van, hiszen az ország nem engedhet meg magának újabb négy év fideszes kormányzást. A következő választás ugyanis sorsdöntő. Nem hagyhatjuk cserben Magyarországot, hiszen ez a mi hazánk is” – írta Donáth közösségi oldalán.