7 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök

LMP: Nem járhat Karas Monikának 41 millió forint végkielégítés

Karas Monika mandátuma lejárta előtt önként mondott le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjáról. A jelenlegi törvények szerint végkielégítésként ezért neki 41 millió forint nettó összeg jár. Az LMP kezdeményezni fogja, hogy az a munkavállaló, aki az államigazgatáson belül munkahelyet vált, illetve aki idő előtt önként lemond fix mandátumáról, ne kaphasson végkielégítést.

Az LMP szerint Karas Monika ügyének minden olvasata kínos. ANemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke feltételezhetően azért mondott le mandátumáról, hogy a választás előtt még a fideszes többség választhassa meg az utódját, akit utána bebetonoznak a pozícióba. Ez egyértelműen a népszuverenitás semmibe vétele, hiszen a Fidesz nem hagyja, hogy a jövő tavasszal a választók által legitimen megválasztott parlamenti többség határozzon a médiahatóság vezetőjéről. Másrészt végtelenül felháborító, hogy ezek után az önként leköszönő elnök annyi pénzt tehet zsebre, amiért mások egy életet dolgoznak le tisztességesen.

- Hirdetés -

Ezért az LMP törvényjavaslatot nyújt be a hasonló esetek elkerülése érdekében. Nem igazságos az az eljárás, hogy végkielégítést kap az, aki az államigazgatáson belül munkahelyet vált, illetve ha maga lemond fix idejű mandátumról.

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket közösségi oldalainkon is!

42,000követőTetszik
4,600feliratkozóFeliratkozás

Legújabb videóink

Korábbi híreink