A DK hazug SMS-t küld, szerintük Márki-Zayra mozgósít a Fidesz

Budapest, 2020. február 21. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselõje nyitóbeszédet mond az európai minimálbérrõl szakszervezeti vezetõk részvételével rendezett konferencián a budapesti Európa Pontban 2020. február 21-én. Az ellenzéki politikus az európai minimálbér bevezetése mellett érvelt a fórumon. MTI/Mohai Balázs

Mindenki lehetőségei szerint mozgósít az előválasztás utolsó napjaiban, így beindultak az SMS kampányok is. A DK azt állítja legutóbbi üzenetében, hogy a Fidesz Márki-Zay Péterre mozgósít.

Hazugsággal kampányol a Gyurcsány Ferenc által vezette Demokratikus Koalíció, szerintük ugyanis a kormányzópárt Márki-Zay Péterre mozgósít. Pedig az elmúlt napokban a propaganda média éppen Dobrev Klárát támogatta, sőt, a Pesti Srácok egyik újságírója úgy fogalmazott: Summa summarum minden kormánypárti szimpatizánst arra biztatok, hogy igenis menjen el szavazni az ellenzéki előválasztás második fordulójában, s voksát tegye Dobrev Klárára!

A mai, DK által küldött sms egyértelműen tükrözi, hogy a 100 000 új szavazó, akik az első fordulóban nem vett részt az előválasztáson, nagy mértékben az MMM jelöltjét támogatja, ezért folyamodhattak arra, hogy a szöveges üzenetükben is hazugsággal vegyék rá szimpatizánsaikat, hogy szavazzanak a miniszterelnök-jelöltjükre.

„Ne hagyd, hogy Orbán döntsön, szavazz Dobrev Klárára” – írják az SMS-ben.

És akkor újra felmerül a kérdés: miben másabb a DK, mint a Fidesz?