Momentum: Márki-Zay Pétert támogatjuk az előválasztás második fordulójában

Csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Fekete-Győr András a Momentum társelnöke és Orosz Anna a párt újbudai nyertes előválasztási képviselő-jelöltje, ahol elmondták, hogy céljuk az ellenzék megújulás és a kormány leváltása.

A fővárosban található Kossuth téren tarott tájékoztatón elhangzott, hogy a megújulás első lépéseként már leváltották például Tóth Csabát, vagy például az ózdi karlendítős jelöltet. Fekete-Győr szerint mind Karácsony Gergely, mind Márki-Zay Péter jó és esélyes jelölt és sajnálják, hogy nem tudtak egymással megegyezni.

A párt elnöke hozzátette, hogy az MMM elnökével hitelesen fog tudni harcolni a magyar korrupció felszámolásáért, ezért az előválasztás második fordulójában őt fogják támogatni.

Orosz Anna elmondta, hogy szerinte nekik nem csak a legtisztább jelöltet kellett támogatniuk, hanem azt, aki jobbról és balról is, illetve bizonytalan és csalódott szavazókat is meg tud szólítani.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy szerinte az ő szerepvállalásával valóban meg tudják szólítani a bizonytalan szavazókat is és a vidéket is át tudják fordítani és legyőzhetik a Fidesz-t jövő tavasszal. Szerinte Dobrev Klára a saját kiválóságai ellenére a 2010 előtti időszak miatt olyan imázzsal rendelkezik, hogy ha meglátják hozzátartozóját, Gyurcsány Ferencet, akkor a másik irányba rohannak el. Szerinte ha Dobrev nyeri az előválasztás második fordulóját, akkor marad az Orbán-kormány, ezért arra kér mindenkit, hogy minden józanságot figyelembe véve vegyen részt a ,második fordulón és szavazzon rá.

Kiemelt kép: Fekete-Győr András és Szél Bernadett a Városligeti fasornál / Fotó: Kárász Anna