A Momentum felfüggesztette Déri Tibor párttagságát

A Momentum Mozgalom Elnöksége csütörtökön úgy döntött, felfüggeszti Déri Tibor, Újpest polgármesterének párttagságát, miután bejelentette, hogy nem indul újra a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterként. Erről itt írtunk.

Alulírottak tudomásul vesszük és elfogadjuk Déru Tibor polgármester 2022. szeptember 5-én, az újpesti hatpárti frakciószövetség ülésén tett bejelentését és döntését, amely szerint három gyermekes édesapaként családi okok miatt nem indul polgármesterjelöltként a 2024-ban tartandó önkormányzati választáson – írták tegnap közös közleményükben az ellenzéki pártok, melyet újpesti politikusok mellett országgyűlési képviselők, Varju László és Kanász Nagy Máté is aláírásával erősített meg.

A közleményben be is jelentették, hogy ki lesz a következő jelöltjük Déri helyett. Mint írják, a hatpárti szövetség alkalmasnak találja Dr. Trippon Norbert alpolgármestert arra, hogy az ellenzéki pártok közös polgármester-jelöltjeként induljon Újpesten a 2024-es önkormányzati választásokon.

Bár azt is írták, hogy Déri bejelentését egyeztette a Momentum vezetőségével, tegnap este mégis levelet kaptak a sajtó munkatárai a politikus párttagságának felfüggesztéséről, amiben arról írnak, hogy egy bizalmatlansági válság miatt folyamatban volt egy vizsgálat.

Egy, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására. Ennek a vizsgálatnak az eredményét Déri Tibor nem megvárva szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését.” – írta a Momentum.