Rendkívüli! Karácsony visszalépett az előválasztástól

„Nem hátralépek, hanem előre” – hangoztatta Karácsony Gergely, az LMP-MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, aki a csütörtök esti szivárogtatások után péntek délelőtt a Kossuth téren bejelentette, visszalép az előválasztás második fordulójától.

Tette mindezt azután, hogy Márki-Zay Péter világossá tette: nem fog mégsem korábbi ígéretei szerint visszalépni, mivel a közvélemény-kutatások és a vasárnap tartott gyűlése is erről győzte meg, hogy egyedül neki van esélye Orbán Viktort legyőzni jövő tavasszal.

A péntek délelőttre kihirdetett rendkívüli sajtótájékoztatón a két miniszterelnök-jelölt beszélt, ott voltunk, írjuk mi hangzott el.

Karácsony Gergely: ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad

Budapest főpolgármestere azzal indította beszédét, hogy elmondta: nem lesz miniszterelnök-jelölt. Elmondta, hogy jó szívvel és egyszerre fájó szívvel lép vissza. Kifejtette, hogy azért jó szívvel, mert Márki-Zay Pétert egy becsületes, szolgálatra kész embernek tartja. Illetve azért is, mert tudja hogyan kell győzelmet aratni a NER felett.

Nincs elérhető leírás.
Fotó: Pitz Dániel – Jövő TV

„Mindketten tudjuk, hogy a politika nem uralkodás, hanem szolgálat”

– mondta Karácsony Gergely.

Azért fáj azonban a szíve, mert nagyon sokan dolgoztak azért, hogy az első három miniszterelnök-jelölt között ott lehessen. Mind a 170 000 választópolgár és számos munkatárs megtisztelte őt a szavazatával és a munkájával. Azért is nehéz volt továbbá, mert ő baloldali, de egy jobb-középoldali politikust támogat.

Nincs elérhető leírás.
Fotó: Pitz Dániel – Jövő TV

Beszédét azzal zárta, hogy belátta, hogy Márki-Zay Péter tudja egységesíteni az ellenzéket.

„Ha ezt nem lépem meg, Orbán Viktor marad.”

Nincs elérhető leírás.
Fotó: Pitz Dániel – Jövő TV

Márki-Zay Péter: Karácsony Gergely hősies!

Márki-Zay Péter azzal indította beszédét, hogy elmondta, hogy amit most átélhetünk Karácsony döntése kapcsán, az történelmi pillanat. Éppen ezért a legmélyebb tiszteletét fejezte ki a főpolgármester felé. Elmondta, hogy bár úgy tűnhetett, hogy ez az elmúlt egy-másfél hét olyan volt, mint egy „chicken game”, de nem volt az. Nem arról szólt, hogy ki rántja el hamarabb a kormányt.

Elmondta, hogy szerinte Dobrev Klárával nem tud az ellenzék összegyűjteni 3 millió szavazatot. Elmesélte, hogy sokszor kapott a kampány alatt olyan visszajelzéseket Fidesz szavazóktól, hogy inkább rá szavaznának.

Kiemelte, hogy csatlakozik a 99 mozgalomhoz és erre biztat mindenkit.

Nincs elérhető leírás.
Fotó: Pitz Dániel – Jövő TV