Karácsony nyilatkozott, Márki-Zay kontrázott – egyre valószínűtlenebb a visszalépés

Karácsony Gergely ma délután tartott sajtótájékoztatót. Rá, gyakorlatilag percekkel később Márki-Zay Péter is bejelentkezett.

Karácsony nyilatkozata

A főpolgármester a ma megjelent közvélemény-kutatásokra reflektálva elmondta, hogy ha a számok alapján politizálnának, akkor nem lennének különbek a Fidesztől. Hozzátette, hogy pár száz fős részvétellel nem tartja relevánsnak a kutatásokat, melyek arról szóltak, hogy Márki-Zay Péter az esélyesebb az előválasztáson, valamint a későbbiekben Orbán Viktor kihívójaként.

„Nem visszalépek, hanem előre”

– mondta Karácsony utalva arra, hogy semmiféleképpen nem tervez visszalépni a második fordulón.

Márki-Zay nyilatkozata

Hódmezővásárhely polgármestere azzal indította online bejelentkezését, hogy figyelemmel kísérte Karácsony Gergely sajtótájékoztatóját. Márki-Zay elmondása szerint – érthető okokból ugyan – de a főpolgármester megpróbálja őt kész helyzet elé állítani. A napokban szállóigévé vált villamosos nyilatkozatát idézte, kiegészítve azzal, hogy megérkezett ez a villamos, mégpedig a közvélemény-kutatások eredményei formájában.

Elmondta, hogy szerinte (és a mérések szerint is) Karácsonynak nincs esélye legyőzni az előválasztáson Dobrev Klárát, valamint 22-ben Orbánt. Márki-Zay elmondta, hogy délelőtt egyeztettek telefonon a főpolgármesterrel. Akkor este hat órás tárgyalásról egyeztettek, és Márki-Zay kérte Karácsonyt, hogy ne tegyen elhamarkodott bejelentést.
Elmondta továbbá, hogy tudják, hogy milyen kormánnyal lehet leváltani és megfelelően helyettesíteni a Fideszt. Hozzátette, hogy a kommentelők, a kutatások és a közösségi oldalak követőbázis-alakulása is azt igazolja, hogy Márki-Zay az esélyes Orbán Viktor ellen.
Annyit tett ehhez még hozzá, hogy Karácsonynak nem Márki-Zay-t kell meggyőznie, hanem a választókat.

Nyilatkozatát azzal zárta, hogy mindenki biztassa a környezetét, hogy menjen el az előválasztásra szavazni egy olyan jelöltre, aki le tudja győzni a jelenlegi kormánypártot.