Ki lépjen vissza? Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely?

Az elmúlt napokban megegyezett Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, hogy közösen vágnak neki az előválasztás második fordulójának, azaz valaki visszalép a másik javára. Hogy ez ki lesz, arról egyelőre nincs egyezség. Most az Önök véleményére vagyunk kíváncsiak, kinek kellene visszalépni.

Az LMP-MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje beszédet mondott vasárnap délelőtt Budapesten, a zsúfolásig megtelt Európa hajón, ahol a fő téma az előválasztás második fordulója volt, valamint az első forduló értékelése. Karácsony Gergely Dobrev Klárát külügyminiszterének nevezné ki, Hadházy Ákost pedig elszámoltatási biztosnak. A miniszterelnök-jelölt szerint eddig sokszor óvatosan fogalmazott, de most kimondta: Szerintem én tudom leváltani Orbán Viktort. Nem visszalépek, hanem előre.

Ugyan ezen a napon több ezren gyűltek össze Budapesten a Fővám téren Márki-Zay Péter felhívására, melynek többek között az volt a célja, hogy megmutassák, mögötte sokkal nagyobb erők sorakoznak fel, mint Karácsony Gergely mögött. Az MMM elnöke, Márki-Zay egyben elmondta, hogy ha Karácsony Gergellyel nem sikerül megállapodni és hiúságból nem lép vissza, akkor ő erre hajlandó lesz akár az utolsó pillanatban is.