Nagygyűlést tart vasárnap délután Márki-Zay Péter

Már péntek este az ATV Egyenes Beszéd műsorában bejelentette a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, hogy vasárnap gyűlést tartanak, azzal a céllal, hogy megmutassák, ő lenne a legalkalmasabb kihívója Dobrev Klárának, majd Orbán Viktornak.

Vasárnap délután 15 órára várja szimpatizánsait Márki-Zay Péter Budapesten a Fővám térre.

Fogjunk össze jobb- és baloldaliak, bizonytalan és egykori Fidesz-szavazók, budapestiek és vidékiek – mutassuk meg, hogy együtt mi vagyunk Magyarország új ereje!” – szól az esemény felhívása.

Mivel az MMM jelöltje lett a harmadik a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulójában, de úgy vélekednek, csak egy kihívója lehet Dobrev Klárának, hogy ne ő legyen Orbán Viktor kihívója, ezért megegyeztek Karácsony Gergellyel, hogy valamelyikük visszalép a második forduló kezdetéig.

Az előválasztás első fordulójának eredménye
Az előválasztás első fordulójának eredménye

Aki visszalép, az miniszterelnök-helyettes „jelölt” lesz lényegében, ugyanis ha a másik megnyeri az előválasztás, majd a tavaszi választást, úgy a visszalépett jelöltet miniszterelnök-helyettessé nevezik ki a jelenlegi megállapodás szerint.

Hogy jelenleg kinek nagyobb a támogatottsága és mely jelölt mögé sorakoznának fel többen egy visszalépés esetén, az jelenleg is vitatott, ám arról is szó esett, hogy egy független közvélemény-kutatót is felkérnek, hogy ezt kiderítse.

Arra nem adtak meg végleges időpontot, hogy mikorra döntik el, ki lép vissza a másik javára.