Orbán több intézkedést is megígért a Parlament őszi ülésszakának kezdetén

Ma megnyitott a Parlament őszi ülésszaka, amely Orbán Viktor beszédével kezdődött. A miniszterelnök a koronavírussal kezdte, elmondta, hogy lesz negyedik hullám, amire számos ország tapasztalata enged következtetni.

A maszkhasználat, korlátozások nem elegendők, nem lehet megfékezni a vírust, ellene csak az oltás működhet. Ha elegen be vagyunk oltva, akkor nem kell visszatérni a korlátozásokhoz, a maszkhasználathoz – fogalmazott a miniszterelnök. Arra biztatta az embereket, hogy vegyék fel a harmadik oltást is, ehhez már most 7 millió vakcina áll rendelkezésre.

A kormány felkészült a nyáron, azt javasolják, hogy az év végéig megmaradjon a veszélyhelyzet. Elmondta azt is, hogy a nemzeti konzultáció eredményének megfelelően a hitelmoratóriumot meghosszabbítják a rászorulóknak. Február 15-ig pedig visszatérítik a gyereket nevelőknek az általuk befizetett személyi jövedelemadót.

Orbán Viktor további intézkedéseket is felsorolt még:

  • A nyugdíjasok újabb kiegészítést kapnak. A nyugdíjprémium idei összege 50 ezer forint lesz. 2022 februárjában legalább plusz kétheti nyugdíjat fizetnek ki.
  • Hathavi fegyverpénzt kapnak a fegyveres testületek tagjai.
  • A 25 év alatti dolgozók személyi jövedelemadó-mentességet kapnak.
  • A minimálbérnél tárgyalásokat folytatnak a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek annak 200 ezer forintra emeléséről, ennek jó esélye van.