Zöld megoldás tonnányi pelenkákra

A piszkos pelenkák szinte minden nyugati ország számára valódi problémává váltak, és mivel az eldobható pelenkákat az emberek túlnyomó többsége előnyben részesíti nem titok, hogy ez óriási megterhelést jelent a környezet számára. 

De hogyan lehet zöld megoldást találni a piszkos pelenkákra?

Nos, kiderült a Greencitizen cikkjéből, hogy van mód arra, hogy potenciálisan újrahasznosított műanyaggá alakítsák át a pelusokat, legalábbis most ezzel próbálkozik egy izraeli startup, az UBQ Materials . 

A WebForumban  jelentés kiemelte, miért olyan nagy áttörés ez. 

„Az eldobható pelenkák az UBQ hőre lágyuló anyagának előállításához használható anyagok közé tartoznak. A pelenkákat különösen nehéz újrahasznosítani, mert vegyes anyagokból készülnek, beleértve a műanyagot is. ”

A vállalat célja az volt, hogy ezt a technológiáját felhasználva elkülönítse a szervest a szervetlen anyagoktól. Ez azt jelenti, hogy nem kell kiválogatni a hulladékból, és továbbra is használható műanyagot lehet ebből kinyerni. 

Ez óriási előrelépés az újrahasznosító ipar számára, mivel olyan helyzetet teremt, amivel óriási időt- és energiát spórolhatnak az újrahasznosítási folyamatokban, amelyek további előnyöket jelentenek a bolygó számára.

(Greencitizen)