Nem vesznek részt a Partizán vitáján az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek

Közleményt adott ki a hat ellenzéki párt arról, melyben a sajtót tájékoztatták arról, hol és mikor lesznek a miniszterelnök-jelölti viták. Bár a Partizán is hirdetett ilyet, információink szerint arról nem egyeztettek a jelöltekkel és nem is vesznek részt rajta. A vitákat az ATV és az RTL Klub bonyolíthatja el.

Mint a közleményükben is írják, a pártelnökök már korábban megállapodtak abban, hogy a teljes előválasztás során a szükséges számú ajánlást összegyűjtő miniszterelnök-jelöltek részt vesznek három vitán: kettőt az első forduló előtt, illetve közben, egyet pedig a két forduló között tartanak – ez utóbbin már csak a második körbe jutott jelöltek vitáznak.

Több médium és egyéb szervezet jelentkezett a viták lebonyolítására. Ahhoz, hogy az előválasztás szempontjából a legjobb döntés szülessen, a vitákat szervező hatpárti testület objektív szempontok alapján kért összehasonlító ajánlatokat, a viták szervezői és közvetítői pedig ezek alapján kerültek kiválasztásra.

Ilyen szempontok voltak többek között: a vita elérhetősége a választók számára, az előválasztási folyamat és a vita népszerűsítésére tett vállalások, valamint a felvételek utólagos
felhasználási joga.

A fenti szempontok alapján az alábbi időpontokban és felületeken lesznek megrendezve a hivatalos miniszterelnök-jelölti viták:

2021. szeptember 12. – ATV

2021. szeptember 24. – RTL Klub

2021. október 4-10. között – RTL Klub

A Jövő TV a Tabumentes Országmentéssel közösen számtalan előválasztási vitát szervez országszerte. Erről információkat a Facebook oldalunkon találhatnak, vagy IDE kattintva.

Ha szeretnéd, hogy a lehet legtöbb helyről tudjuk közvetíteni az előválasztási vitákat, kérünk, támogasd munkánkat! Célunk, hogy legalább 25 helyen jelen legyünk szeptember 26-ig bezárólag.

A támogatás átutaláshoz szükséges adatok:

Jövő Egyesület (1136, Budapest, Hegedűs Gyula utca 36.)

Számlavezető bank: OTP Bank

Számlaszám: 11713012-21192878