Galla Miklós levelet írt Orbán Viktornak, aki válaszolt is neki

Galla Miklósnak MTVA kuratóriuma februárban megítélte a Karinthy-gyűrűt, amit aztán később indoklás nélkül visszavontak. A művész most nyílt levelet írt Orbán Viktornak Facebook oldalán, amire a miniszterelnök meglepő módon válaszolt is.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Itt Galla Miklós. A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárbannekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták. Az okokkal kapcsolatban kiszivárgott információk szerint:

A.: Csatlakoztam Karácsony Gergely 99 mozgalmához,

B.: Nyilvánosan meztelenkedtem.

Egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóság alapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Rágalmak.Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja, hogy az MTVA kuratóriuma egyetlen nyilatkozatomra és a korábbi Nyílt levelemre sem reagált. Úgy vélem, ha bármiféle bizonyíték lenne a kezükben, már előálltak volna vele. De nincs, mert nem is lehet bizonyíték arra, ami nem történt meg. (Ha mégis előállnak valamiféle „bizonyítékkal”, az kizárólag hamisítvány lehet.)

Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm.

Nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem.

Köszönöm figyelmét.

Üdvözlettel: Galla Miklós

A válaszra aztán 15 órát kellett várni, de megérkezett személyesen Orbán Viktortól, aki az alábbiakat válaszolta:

Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!

A művész tehát továbbra sem reménykedhet abban, hogy munkája elismeréséül megkapja a gyűrűt.

Az eredeti bejegyzés itt olvasható: