Akár a tervezettnél korábban véget érhet a felújítás a Blaha egyes részein

 Kétszeres sebességgel folytatódik a Blaha Lujza tér felújítása augusztus 9. és 19. között, így akár a tervezettnél korábban véget érhet a felújítás forgalmi korlátozással járó szakasza a Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződésében – közölte a BKK.

Emiatt a Blaha Lujza téren és a környező utcákban augusztus 9-től, hétfőtől megváltozik a forgalmi rend. A Rákóczi úton mindkét irányban lezárják a belső sávokat. A Nagykörúton viszont újra könnyebb lesz a jobbra kanyarodás a Rákóczi út irányába. A következő, augusztus 19-ig tartó ütemben ennek megfelelően a Rákóczi úton irányonként csak egy forgalmi sáv járható, mindkét irányban a középső sávokat zárják le a forgalom elől.

A Nagykörút esetében visszaáll a korábbi kanyarodási rend, így a személygépjárművek közvetlenül, a jobb szélső sávból kanyarodhatnak a Rákóczi út irányába. Ezzel nemcsak a jobbra kanyarodók tudnak majd gyorsabban közlekedni, de az egyenesen haladók is, hiszen elkülönülhet a csomópont előtt az egyenes és a jobbra kanyarodó forgalom.

A Corvin Áruház és az Europeum előtti szervízút augusztus 9-től, hétfőtől építési terület lesz, és lezárják a gépjárműforgalom elől. Az Astoria irányából érkező járművek a Rákóczi útról közvetlenül, a szervizút érintése nélkül tudnak a József körútra kanyarodni. A Somogyi Béla utca tér felőli végét zsákutcává alakítják, a gyalogosok azonban egy gyalogos folyosón keresztül átjuthatnak itt.

A Márkus Emília utca tér felőli része munkaterületté válik, így zsákutca lesz a Stáhly utca felől, de gyalogos folyosón át lehet haladni a tér irányából. A kórház felőli oldalon a merőleges parkolóállások helyett párhuzamos parkolóhelyeket alakítanak ki. A Stáhly utca egyirányúsága megfordul, így a Márkus Emília utca felé haladhatnak a továbbiakban az autóval közlekedők.

A 99-es és a 217E autóbuszok megállói helyben maradnak, s a buszok ismét az eredeti útvonalukon közlekednek.