Egy évre eltiltották Mészáros Lőrinc vadászati cégét

Egy évig nem szervezhet utazásokat a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft, a fővárosi kormányhivatal döntésének háttere egyelőre nem ismert. A cég 42 ezer hektáron vadásztat és luxus szállásokat kínál a fegyvereseknek – írja az mfor.hu.

A felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft. is felkerült azon utazási vállalkozók listájára, amelyek utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a Budapest Főváros Kormányhivatala jogerősen megtiltotta. Az eltiltás még idén február 11-én kezdődött és egy évig van érvényben.

Az mfor szerint az nem derül ki, hogy a Vért Vadászati Kft. miért került fel az eltiltott utazási vállalkozók listájára.

A tiltást kirótt BFHK élén Sára Botond áll fővárosi kormánymegbízottként, akit Orbán Viktor kormányfő nevezett ki. Sára korábban fideszes polgármester volt Józsefvárosban. Az eltiltottak listájára főleg fizetésképtelenség miatt lehet felkerülni. Az viszont nem valószínű, hogy a VÉRT Vadászati Kft. becsődölt volna.

Az eset azért érdekes, mert a cég kifejezetten nyereséges. 2016-os alapítása óta folyamatosan nő a bevétele: a 2019-es 325 millió forintról 2020-ban 329 millió forintra jutottak, a profit pedig 49,5 millió forintról 27,8 millió forintra mérséklődött. A honlapjukon és a 2020-as beszámolóban sincs nyoma annak, hogy mi okozhatta az egy éves eltiltást.

A Vért Vadász Kft. honlapja szerint 42 ezer hektár területen végeznek vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet Gerecse lábánál és az etyeki dombságon. Viszont nem csak vadászattal foglalkoznak, ugyanis luxus szállásokat és exkluzív fogásokat is kínálnak vendégeiknek. Ilyen luxusszállás a bélmegyeri vadászkastély, vagy az alcsútdobozi vadászház.