A BBC nem adja át magyar közmédiának a Szijjártóval készült interjút

Nem engedélyezi a brit BBC, hogy a magyar közmédia teljes egészében bemutassa azt az interjút, amelyet bő egy héttel ezelőtt készítettek Szijjártó Péterrel. A külügyminisztert többek között a jogállamiságról, uniós pénzekről, az LMBTQ-ról, valamint a Pegasus-botrányról is kérdezték. Azt, hogy a BBC miért nem adják át a teljes interjút a közmédiának, azt nem tudni – közölte a hirado.hu.

Bende Balázs a közmédia vezető külpolitikai újságírója a helyzetről úgy fogalmazott, hogy a BBC, mondjuk így: megbízást kapott a nemzetközi lobbitól, hogy hozza nagyon nehéz helyzetbe, kellemetlen helyzetbe Szijjártó Péter külügyminisztert.

Az M1 hiába szerette volna a műsor sugárzási jogait megszerezni, a BBC hosszú huzavona után megtagadta ezt.

Szijjártót a BBC HARDTalk című műsorában Stephen Sackur kérdezgette fél órán keresztül, ahol több kemény – ahogy a műsor címe is jelzi – kérdést is feltett a magyar külügyminiszterhez. Szóba került például a magyar gyermekvédelmi törvény is. Szijjártó amúgy az össze kérdésre válaszolt.

Viszont akit igazán érdekel az interjú, az ne csüggedjen! A külügyminiszter Facebook oldalán megosztotta a teljes interjút, amit utólag magyarul feliratoztak. A külügyminiszter szimplán úgy reagált a múlthét keddi interjúra, hogy ez tényleg kemény volt.