Dobrev Klára bejelentette kit indítanak Veszprém megye 2. számú választókerületében

Bejelentette a DK kit indítanak Veszprém megye 2. számú választókerületében.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy július közepén elhunyt Dr. Hajba Csaba ügyvéd, balatonfüredi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció jelöltje az ellenzéki előválasztáson Veszprém megye 2. számú választókerületében.

Dobrev Klára most Facebook oldalán bejelentette, hogy Hajba Csaba utódja Benedek Szilveszter lesz.

Nekünk azonban folytatnunk kell a felkészülést az őszi ellenzéki előválasztásra.

A Demokratikus Koalíció így Benedek Szilvesztert indítja jelöltként Veszprém megye 2. választókerületében. Tudom, hogy Szilveszter kiváló utódja lesz Hajba Csabának, és azzal az elhivatottsággal, energiával, tehetséggel, amivel ő rendelkezik, esélyes jelöltként vág neki a megmérettetéseknek – jelentette be Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje.

Hajba Csaba Balatonfüred városának aktív közéleti szereplője volt. Jogászként diplomázott, majd a Veszprémi Járási Hivatal jogi csoportjánál, valamint Balatonfüreden a Szervezési és Jogi Osztály vezetőjeként és Csopak község jegyzőjeként dolgozott. 1995-től egyéni ügyvédként praktizált. A DK balatonfüredi képviselőjeként, a füredi Vagyonvédelmi Közalapítvány kuratóriumi elnökeként, valamint helyi civil egyesületek elnökeként és alelnökeként szeretett városáért és a demokratikus Magyar Köztársaságért dolgozott haláláig.

Nyitókép: MTI – Kovács Tamás