Ismét Magyarországon rendezik a Bocuse d’Or Európai döntőjét

Magyarország ad otthon a Bocuse d’Or Európai döntőjének 2022 márciusában. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat a séfeket, akik csapatukkal részt vehetnek a ’23-as lyoni világdöntőn – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTU).

A versenyen most is 20 ország képviselője versenyzik majd egymással, hogy továbbjuthassanak a világdöntőbe. Mivel nálunk rendezik az európai döntőt, ezért ismét ismerkedhet majd a nagyközönség hazai alapanyagokkal, ami egy kedvező lehgetőség, hogy Magyarország megerősítse pozicíóját a világ kulináris térképén – tette hozzá az MTU.

Mivel az egyik legrangosabb főzőversenyről beszélünk, ezért egy jó turisztikai reklám is lehet hazánk számára. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket hozott. Minden esély megvan rá, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben.

Széll Tamás az első magyar szakács, aki bejutott a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjébe, ahol 2013-ban a 10. helyen végzett. 2016-ban megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét, majd a 2017-es lyoni döntőben a 4. helyezést és a legjobb húsétel különdíját szerezte meg.

A rangos eseményt utoljára 2016-ban rendezték hazánkban.