Tetlák Örs: A Magyar Kormány packázik a saját választópolgáraival

A Reflektorban vendége Tetlák Örs, Érd alpolgármestere, valamint Pest megye 1 választókerületének LMP-s képviselőjelöltje. Felszólalt a július 26-án a Pegasus-botrány miatt szervezett tüntetésen, mely szerinte – bár kevesen voltak a ügy súlyához képest – sikeresnek mondható volt.

Beszélgetésünkben számos témába belementünk. A Pegasus-ügytől, A Závecz Research érdi kövéleménykutatásán át a Fidesz-frakcióval való együttműködésen keresztül Érd városfejlesztéséig, érintve a sóstói akkumlátorgyárat is.

A lehallgatási botrányról az alpolgármester elmondta, hogy bízik benne, hogy nem fog eltűnni, bár naggyon igyekszik a kormány, így történjen. Hozzátette, hogy ez nem egy ember tragédiája, vagy egy szemlyhez köthető botrány, hanem egy renszerszintű probléma.

A Závecz Research kutatásával kapcsoaltban elmndta: bízik benne, hogy meg tudják őrizni az ellenzéki többséget Érden.

Érd városában, a Fidesszel való együttműküdésről azt mondta, hgy vannak olyanok, akikkel meglepően gördülékenyen tudnak dolgozni, azonban:

„Az egyik alpolgármesterrel beszélőviszonyban sem vagyunk”

– nyilatkozta Tetlák Örs a Fideszes városvezetéssel való kapcsolatáról

Illegális hulladékkal, közterület-fentartással, olyan ügyekben, melyek alapvetően nem a képviselőknek, hanem a város lakóinak fontos, azt gondolja gördülékenyen együtt tudnak működni.

Az Érd és Sóskút közötti illegális út és a sóskúi veszélyes üzemről elmondta, hogy ezek nagyon emblematikus problémák a környéken. Elmondta, hogy mindkét esetben szörnyű hiányosságok voltak a megvalósításnál, melyeket pótolni szeretne, ha megválasztják.