17.8 C
Budapest
2021. szeptember 19., vasárnap

Kiderült, hogy milyen oltásokat lehet kapni harmadik gyanánt

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden jelentette be, hogy engedélyezik a harmadik oltást, de az nem derült ki részletesen, ki milyen vakcinát kaphat.

Az RTL Híradó szerezte meg a tisztifőorvos háziorvosoknak és kórházaknak írt levelét. Ebben külön táblázat tartalmazza, hogy mely vakcina, melyik oltóanyaggal kombinálható.

Eszerint:

  • Sinopharmra: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen;
  • Pfizerre: Sinopharm, Janssen, AstraZeneca;
  • AstraZenecára: Pfizer, Moderna és Sinopharm;
  • Janssenre: Pfizer, Moderna Sinopharm;
  • Modernára: Sihonpharm, Janssen, AstraZeneca;
  • Szputnyik-V-re: Pfizer, Moderna, Sinopharm.

Müller ma elmondta, a harmadik oltást a páciensek kérhetik, de az oltóorvos dönti el, hogy mit ad be. Feltétel, hogy a második oltástól számítva legalább 4-6 hónap elteljen. A hét második felétől lehet regisztrálni a harmadik oltásra, amelyek beadása vasárnap kezdődik.

Az országos tisztifőorvos közölte azt is, hogy a harmadik dózis felvételét elsősorban időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlják.

Az országos tisztifőorvos szerint, bár a fertőzésszámok alacsonyak, mostanáig 58 esetben azonosították a koronavírus delta variánsát a magyar mintákban. Müller Cecília biztos benne, hogy ez a variáns veszi át a “vezető szerepet” és ez okozza majd a megbetegedések 80-90 százalékát.

spot_imgspot_img

Kövess minket a közösségi médiában!

40,000követőTetszik
900követőkövető
4,200feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink