Kritizálta a Pride-ot, a Facebook lépett

Végleg törölte a Facebook Gaudi-Nagy Tamás közösségi oldalát. A jogvédő utolsó megosztása egy Magyar Nemzetben megjelent írás volt – közölte a szélsőségességéről ismert Vadhajtások portállal a jobboldali gondolkású ügyvédekből álló Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke, Zétényi Zsolt.

Gaudi-Nagy Tamás így nyilatkozott a radikális oldalnak:

 „a zuckerbergi diktatúra láthatóan nem bírta tolerálni azt a kiállást, amelyet a normalitáspárti tüntetők és nemzeti jogvédők tanúsítottak tegnap a Pride felvonulás ellentüntetései kapcsán.” 

Elmondta, hogy:

„most már olyan alacsonyra húzta meg a tűrésküszöböt a liberális dogmák ellenzői vonatkozásában a Facebook, hogy itt már pusztán – mint pl. a müncheni Eb-meccsen az LMBTQ elleni vélemények hangoztatása – ez már szerintük gyűlöletbeszéd. Ez már a totális liberális véleménydiktatúra”.

A jogvédő szerint értékelésében csupán „a normalitás és a hagyományos értékek melletti kiállás és elkötelezettség” szerepelt. Gaudi feltett néhány fényképet is, illetve megosztotta azt a cikket, amely a Magyar Nemzetben jelent meg a szombati ellentüntetésekről.

Én egy 24 órás ultimátumot adtam nekik írásban, kifejtve, hogy semmilyen gyűlöletbeszédet és a szabályzatukat sértő megnyilvánulás nem volt ezekben a posztokban, ezért ez egy jogellenes intézkedés, ami egyébként a nemzetközi és a hazai jogszabályokkal is ellentétes, meg a saját szabályzataikkal is. Főleg azon elköteleződésükkel is, amely a vélemények sokféleségének a garanciájáról szól. Kilátásba helyeztem, hogy amennyiben nem vonják vissza a blokkolást, akkor pert indítok a blokkolás megszüntetésére, és egyúttal százmillió forintos sérelem iránti igényt terjesztek elő

– nyilatkozta Gaudi-Nagy Tamás arról, hogy a Facebook nem biztosított számára jogorvoslati lehetőséget.