Óriási tömeggel és nagy biztonságban zajlott a 26. Budapest Pride

Ahogy már korábban beszámoltunk ma került megrendezésre a 26. Budapest Pride (tavaly ugyebár csak online volt megtartva).

A 26. Budapest Pride Felvonulás útvonala: a Madách Imre tér – Astoria – Kálvin tér – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér és a menet a Tabánban fejeződött be.

A felvonuláson feltehetőleg 30 ezren vettek részt, ami javában felülmúlja az eddigi éveket.

A Mi Hazánk miatt idén nem az Andrássy úton vonult végig a tömeg, így viszont talán még látványosabbra sikeredett az egész, ugyanis még a felvonulás eleje a Rudas Gyógyfürdőnél, addig a vége a Szabadság hídnál járt.

Az óriási részvétel miatt a beszédek kissé csúszva kezdődtek. Felszólalt Hegedűs Emmett transznemű 17 éves fiatal, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is.

A felvonulást ismét szabad keretek között, kordonoktól mentesen rendezték meg. A szervezők és a rendőrség mindent megtett, hogy balesetmentesen, atrocitások nélkül folyhasson le az esemény.

Voltak ellentüntetők több helyen köztük a  Döbrentei téren és Fővám térnél is, de rendőri jelenlét miatt inkább távoli megfigyelőként ’vettek részt’ néhány transzparenssel.

Ilyen volt a hangulat:

További képek és videók hamarosan!