Röhögnél? Íme, a Pegasus-botrány legelborultabb mémjei

A vasárnap délután kirobbant Pegasus-botrány rengeteg mindent hozott magával az elkövetkezendő napokban. A DK elmondása szerint feljelentést tesz, Donáth Anna lemondásra szólítja fel Varga Judithot, a kormány meg úgy csinál mintha mi sem történt volna.

De nem csak a poltikikusokat és az újságírókat biztatta cselekvésre az ügy. A civil szféra legszórakoztatóbb rétegei is munkálatokba fogtak. A mémgyár legfrappánsabb dolgozói is elkezdték ütni a vasat. Munkájukból elhoztunk nektek jópárat, ha esetleg még nem találkoztatok volna vele.

I. Legalább gyakorolhat önkritikát

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és , szöveg, amely így szól: „Amikor beküldesz egy jó kis kormánykritikus mémet a csoportba: crar bh Hungarian Bored”

II. Tényleg szerethetik egymást, ha még így sem teszik le.

Lehet, hogy egy képregény erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „te tedd le elÅször nem, nem,tetedde! te le! haha, nem, te tedd le aww, tegyétek le egyszerre!”

III. Ezt a plakátot én is hiányolom az utcákról.

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

IV. Valóban oda lehetne írni, a lényeg nem változna.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Célközönség kiválasztása Ki láthatja a bejegyzésedet? A bejegyzésed a hírfolyamban, a profilodban és jelenhet majd meg. keresési találatoknál Nyilvános Bárki a Facebookon vagy azon kívül IsmerÅsök (és Miniszterelnök Úr) Az ismerÅseid a Facebookon (és Miniszterelnök Úr) Konkrét ismerősök (és Miniszterelnök Úr) Csak néhány ismeros (és Miniszterelnök Úr) láthatja Csak én (és Miniszterelnök Úr)”

V. Mi lenne, ha a Himnuszt hallgatnám?

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „Én: *berakom a Nélküledet spotifyon* Varga Juditék közben:”

VI. Most, hogy a Barátok Közt véget ért, nekik is kell valami hasonló szórakozás.

Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „SRÁC: BEJÖSSZ NEKEM CSAJ: TE IS NEKEM VARGA JUDITÉK KÖZBEN:”

VII. Ahj.. A kéregetők sosem hagynak..

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Szia Uram! Nem kell megmondanod hány óra, már láttam a telefonodon.”

VIII. Hogy milyen táska?

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „LEHALLGA TASKA Posted in r/hungary reddit”

IX. Ezt is tőle kell megtudnia..

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „-Apukám szerint maguk megfigyelik az embereket. -Ő nem az apukád. MFM”

X. A Doktor Úr illemtudó, ezért minden jelenlévőnek köszön.

Lehet, hogy egy mém erről: 1 személy és szöveg

XI. Most akor ki fog elrabolni kit?

Lehet, hogy egy mém erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „Nem tudom, ki vagy, de megtalállak, és... Miért recseg a vonal?”

XII. Egy laza és fiatalos munkahely!

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és , szöveg, amely így szól: „Titkosszolgálat, amikor nézegetik a róluk készült mémeket: imgflip.com”

Ha eddig egy barlangban laktál és nem tudod mi az a Pegasus

Erről a kémszoftverről talán elsők között Vadai Ágnes írt közleményt szombaton, majd másnap délután meg is jelent a Direct36 tényfeltáró cikke. Ebben leírták, hogy az izraeli kémprogram többszáz magyar – a Fidesszel kicsit sem szimpatizáló – politikust, újságírót, diplomatát, üzletembert hallgattak le.

A Pegasus egy kémszoftver, melynek működéséről annyit érdemes tudni midenképp, hogy:

  • minden küldött és fogadott üzenetet képes kimásolni,
  • a telefonon levő összes fényképet lementeni,
  • rögzíteni minden kimenő és fogadott hívást,
  • bármikor képes rögzíteni kép és hangfelvételeket a telefonról,
  • valamint pontosan meghatározhatja, hol vagy, hol jártál és kivel találkoztál.

A kémszoftver az iOS és az Androidos telefonokat is képes megfertőzni.