Karácsony szerint a budapesti közlekedést a kormányzati felújítások is nehezítik

Az utóbbi hónapok felújításai miatt számos kritikát kapott a főpolgármester. A lassab autós és macerásabb tömegközlekedésre hivatkozva érték negatív illetések Karácsony Gergelyt. Egy kormányoldali médium autósokat szólított le a körúton, hogy üzenjenek a főpolgármesternek.

Nemrég a Blaha Lujza tér felújítása is megkezdődött, amivel kapcsolatban mindenkitől türelmet és megértést kért a főpolgármester. Azonban kedden, egy Facebook-posztban számolt arról Karácsony, hogy nem csak az általa kezdeményezett felújítások miatt nehéz a közlekedés a fővárosban.

Az M0-ás déli hídjának és a csepeli HÉV-nek a rekonstrukciója mellett a Nyugati pályaudvar kormányzati felújításának csúszása is tovább nehezíti a fővárosi közlekedést – írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A főpolgármester úgy fogalmazott:

„most, hogy kiderült, hogy két elfuserált kormányzati beruházás, az M0-ás déli Duna-híd és a H7-es csepeli HÉV soha véget nem érő felújításához hasonlóan a Nyugati pályaudvar felújítása is tovább csúszik, ezzel tovább nehezítve a Budapesten közlekedők életét, jó lenne egy kis szerénység a Fidesz politikusaitól”.

Az M0-ás déli Duna-hídjának javítása 2020-ra egyszer már elkészült, azóta mégis többször újra le kellett zárni, korlátozások vannak érvényben most is, ami hatalmas terhet jelent a városnak. A csepeli HÉV átadása is már több mint fél éve csúszik az atlétikai stadion építése miatt – írta a főpolgármester. Hozzátette: a HÉV átadását tavaly karácsonyig ígérték, mégis azóta is kényszerű átszállásra és pótlóbuszozásra kényszerülnek a csepeliek, „nem csoda, hogy sokan inkább az autót választják helyette”.

Karácsony Gergely kiemelte: miközben a Fidesz azért támadja őket, amiért a kormánypárt által csaknem egy évtizeden át halogatott beruházásokat megcsinálják.

„ők nem képesek akár csak egy beruházást is időben, a tervek szerint befejezni és átadni”.

-írja posztjában a főpolgármester