Így reagált az ellenzék Orbán népszavazási kezdeményezésére

Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben. Szerinte Brüsszel a gyermekeinket támadta meg a szexuális propagandával, de a magyar kormány nem enged belőle. Elmondása szerint Brüsszel azért fenyegetőzik, mert nálunk be szeretnék vezetni azt, ami nyugaton már megszokott: LMBTQ aktivisták tartsák a szexuális felvilágosítást.

Öt kérdés lesz, amelyek az alábbiak:

  1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Az ellenzéki pártok is reagáltak a bejelentésre, ezeket közöljük.

LMP – Magyarország Zöld Pártja

A miniszterelnök által bejelentett népszavazási kezdeményezés figyelemelterelés

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja végtelenül cinikusnak és felháborítónak tartja az Orbán Viktor által bejelentett népszavazást. Ennek a lépésnek a társadalmon belüli indulatok szításán mellett egyetlen célja lehet, ez pedig a figyelemelterelés a Pagasus-ügyről.

A kormány kutya kötelessége lenne érdemben részt venni a nemzetbiztonsági bizottság ülésén és feltárni a lehallgatással, megfigyeléssel kapcsolatos ügy részleteit. 
Felszólítjuk a kormányt, ne tereljen, hanem adjon egyenes választ arra, hogy törvénytelen eszközöket bevetve figyeli-e meg az általa ellenzékinek tekintett újságírókat, közszereplőket, üzletembereket, politikusokat!

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,az LMP társelnökei

Demokratikus Koalíció

Az orbáni népszavazás érvénytelen és eredménytelen lesz, tenni fogunk róla

A miniszterelnök súlyos vereségeken és húsbavágó veszteségeken van túl. Magyarország elveszítette az uniós pénzeket az Orbán-rendszer féktelen lopásai miatt, ráadásul a világsajtó címlapjaira is került azzal, hogy magyar újságírókat és ellenzéki politikusokat figyeltethetett meg egy izraeli kémszoftverrel. Mindkét tény külön-külön is alkalmas lenne arra, hogy 2022-ben az Orbán-rendszer végét okozza. Ezzel a miniszterelnök is tökéletesen tisztában van, kétségbeesése eredményeként pedig most is azt teszi, mint mindig: újabb háborút talált ki magának “Brüsszellel”, ennek keretében hirdetett népszavazást.

A Demokratikus Koalíció előre szól: a miniszterelnök népszavazása érvénytelen és eredménytelen lesz. Tenni fogunk róla, ahogy elértük ezt a 2016-os népszavazásánál is. Az Orbán-rendszer az utolsó felvonásához érkezett, a végét pedig egy újabb hazugságra épített népszavazás sem tudja megakadályozni.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője

Momentum Mozgalom

Az Orbán Viktor által bejelentett gyűlöletkeltő kamunépszavazással a kormány csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról. Napról napra kínosabb nekik, hogy lelepleződnek a kommunista módszereik. Ma Orbántól csak az lett volna elfogadható, ha a lemondását jelenti be.

Ez a népszavazás a demokrácia megcsúfolása, semmi több mint öncélú gyűlöletkeltés: a hatalom magyart fordít magyar ellen, megbélyegez, megoszt, csak hogy elterelje a figyelmet a valódi problémákról és saját bűneiről.

Ezen a gyűlöletkeltő kamunépszavazáson semmiféle módon nem szabad részt venni, ezért a Momentum bojkottra szólít fel mindenkit!
Mi továbbra is kiállunk a szexuális kisebbségek mellett, mindenkit biztatunk arra, hogy jöjjön ki az idei Pride-ra, az előválasztáson pedig szavazzon a Momentumra, mert mi garantáljuk, hogy 2022-től egy elfogadóbb Magyarországon éljünk!

Fekete-Győr András

Párbeszéd Magyarországért

Orbán Viktor népszavazása az úgynevezett gyermekvédelmi, valójában a melegek megbélyegzését és kirekesztését célzó törvényről végtelenül álságos és aljas, amelynek egyetlen célja, hogy elterelje a figyelmet a magyar politikatörténet legnagyobb lehallgatási botrányáról, a Pegasus-ügyről, a magyar embereknek és vállalkozásoknak járó, az intézményesített korrupció miatt visszatartott európai támogatásról és az országot sújtó további problémákról. 

Kamu népszavazás helyett igazi népszavazást kell tartani a Karácsony Gergely által feltett kérdésekben: mondjunk igent arra, hogy a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten; hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak.