Vágó Gábor: a lehallgatási szabályozást a Fidesz, a DK és a Momentum is megszavazta az EP-ben

Vágó Gábor az LMP korábbi Európai Parlamenti választás listavezetője Facebook odalán írt bejegyzést a vasárnap este kiszivárgott lehallgatási botránnyal kapcsolatosan, melyben kifejtette, hogy azt a szabályozást, ami által gyakorlatban bárki megfigyelhetővé vált, a Fidesz, a DK és a Momentum képviselői is megszavazták az Európai Parlamentben.

A politikus egyben hozzátette, hogy ha ezek után, ha a DK vagy a Momentum elkezd háborogni a megfigyelési botrányon, szembesítsék azzal, hogy mit tettek.

A Facebook poszt szövegét változtatás nélkül közöljük:

„Nyilvántartanak. Nyilván tartanak tőled.” Semmi nem változott azóta (csak a technika), amióta a Kontroll csoport 40 éve megénekelte a megfigyeltek nem hivatalos himnuszát. https://www.youtube.com/watch?v=WVBt0V4Zta0

Nem tudom, hogy rajta van-e az én vagy a hozzám közel állók száma a Pegasus listán. Viszont nem új számomra az ablakom alatt órákon át ugyanazt az újságoldalt olvasó ismeretlen ismerős. Az érzés is megszokott, amikor technikai jelekből tudod, hogy nem ketten vagytok egy telefonbeszélgetésben, ha valaki fontosabb emberrel telefonálsz. Idővel hozzá lehet szokni, hogy hallod a szomszédodban rólad beszél a nyugdíjas néni egy középkorú férfival, hogy mikor mit csináltál. Azt mondjuk nehéz érzelmileg feldolgozni, hogy a kutyádnak életre szóló traumát jelent, hogy megjelentek a lakásban, amikor te nem vagy ott.

Mindegy is, ez az érzelmi része, ami talán nem is annyira fontos, mint a megfigyelések szabályozások politikai vonatkozásai, amiről senki sem beszél itthon. Ugyanis az Európai Parlament elfogadott egy olyan szabályozást egy hete, ami elméletileg a gyermekpornográfia elleni küzdelem eszköze, de a gyakorlatban bárki megfigyelhetővé válik az interneten. (Ismerős gyermekek védelmével való takarózás?)

A szabályozást a Fidesz, a DK és a Momentum képviselői is megszavazták az EP-ben. Ezek után, ha a DK vagy a Momentum elkezd háborogni a megfigyelési botrányon, kérlek szembesítsétek azzal őket, hogy mit tettek!


Bővebben itt tudtok róla olvasni magyarul egy informatikai szaklapban, sajnos magyarul csak ez a cikk fellelhető csak.

Angolul itt egy rövid videó:

Itt pedig a szabályozás szövege.

Kiemelt kép: Vágó Gábor Facebook oldala