Karácsony: nekem küzdés az életem

Karácsony Gergely minden nap küzd a Fidesz ellen, mert mindig megpróbálják valamivel lejáratni. Ez volt a Lánchíd felújításával kapcsolatban is a probléma – tette hozzá. Kihangsúlyozta, hogy fél tőle a Fidesz, ezért hazudnak róla vagy próbálják ellehetetleníteni.

Karácsony Gergely beszédet tartott a XVII. kerületben péntek délután. A rendezvényen beszédett mondott az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és a XVII. kerület MSZP-s önkormányzati képviselője, Lukoczki Károly is.

A főpolgármester beszédét azzal kezdte, hogy a Fidesz igenis leváltható. Felidézte, hogy két évvel ezelőtt a politikai elemzők azt mondták, hogy Tarlós István ugyanúgy leválthatatlan, mint ahogy a Fidesz. Ez viszont két évvel ezelőtt megtört, és ’22-ben a Fidesz hatalma is meg fog.

Közös siker

Péntek reggel jelentette be Orbán Viktor, hogy lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét, ezt pedig Karácsony egy közös ellenzéki sikernek könyvelte el. Elmagyarázta, hogy a járvány ideje alatt gyakori volt, hogy az ellenzék tanácsolt, követelt valamit, amit a kormány nem akart, majd később mégis megtörtént, de az ellenzéknek nem köszönték meg. Ilyen volt Karácsony szerint a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a tömeges tesztelés, a pedagógusok kezelése és most pedig a harmadik oltás lehetősége.

fotó: Pásztor Csaba/Jövő TV

Kijelentette, hogy a ’22es választásnak nem csak az a tétje, hogy bukik-e a Fidesz, vagy sem, hanem Magyarország Európai Uniós tagsága is veszélybe kerülhet. Már elfogyott az EU türelme Magyarországgal szemben, bajok lehetnek ebből – tette hozzá.

Amikor egy politikus titkolózik, akkor azt azért teszi, mert pontosan tudja, hogy amit csinál, az rossz.

Szóba került az elszámoltatás is. A téma elején leszögezte, hogy neki is célja, hogy legyen elszámoltatás a Fidesz bukása után, amelyhez meg is vannak a jogszabályi hézagok. Ezekről viszont nem osztott meg több információt, hiszen a Star Warsban sem jelentették be a lázadók Darth Vadernek, hogy hol és hogy pusztítják el a Halál Csillagot.

Elmondta, hogy azért szükséges az elszámoltatás, mert jóvá kell teni a sok bűnt amit a magyarok ellen tett a Fidesz. A kiszervezett, ellopot vagyont vissza kell szerezni, és vissza is szerzik – szögezte le a főpolgármester. Majd hozzátette, hogy azért kell a Tiborcz- és Mészáros-adót bevezetni, hogy egy országban ne a nép felett uralkodhassanak, hanem a nép uralkodhasson.

Továbbá szóba került az egyetemek kiszervezése, az autópályák privatizációja, valamint a kínai és orosz szerződések és hitelek is. A kettő utóbbi Karácsony szerint még az unokáinkat is eladósítják. Ezek pedig nem a köz-, hanem a magánérdeket szolgálják.

Lőjetek csak, ide lőjetek. ki fogom bírni és le foglak titeket győzni!

– jelentette ki a miniszterelnök-jelölt.

Karácsony ezt a Fidesznek üzente, ugyanis az elmúlt időben ő a Fidesz fő célpontja a lejárató kampányokban. Példának felhozta a Lánchíd esetét. Amíg nem kezdték el felújítani, addig az volt a baj. Most pedig, hogy elkezdték az a baj. Legutóbb pedig egy sugógépen voltak fennakadva – tette hozzá.

Szerinte mindegy, hogy az előválasztáson melyik miniszterelnök-jelölt nyer, ugyanis mindegyik jó, de ők még nem nyertek választás.